úterý 11. prosince 2012

Rýže a fazole


Největší problém s tím, když vařím, mám s přílohami. Abychom nejedli s panem Božským pořád dokola rýži a brambory, snažím se přílohy všelijak obměňovat. Chtěla bych se s vámi podělit o poslední inovaci rýže. Našla jsem ji v kuchařce J. Olivera, zkusila ji a velmi mi zachutnala. Pokud máte rádi fazole a pikantnější jídla určitě ji zkuste. Sama jsem byla překvapená, jak je to dobré.

Suroviny:
2 jarní cibulky
1 svitek skořice
250g rýže
600 ml kuřecího vývaru
400 g červených fazolí v pálivém nálevu

Na střední žár postavíme velký hrnec. Očistíme jarní cibulku a nakrájíme najemno. Cibulku se skořicí dáme do hrnce a zacákneme pořádnou dávkou oleje, osolíme, opepříme. Až cibulka změkne, přidáme rýži a kuřecí vývar. Propláchneme fazole a přidáme do hrnce. Vše jemně promícháme, přivedeme k varu a snížíme žár. Pod poklicí vaříme cca 12 minut. Po 12 minutách sejmeme poklici a vše promícháme, rýže by neměla obsahovat žádnou tekutinu. Podle chuti dosolíme a podáváme k hlavnímu jídlu.

Přeji Vám dobrou chuť :)

2 komentáře:

  1. Mňam! A mě nikdo nevěří, že rýže s fazolema může chutnat. Něco podobného taky dělám, ale spíš jako hlavní jídlo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, já tomu masu moc nikdy nedám, takže pro mě to bylo jako hlavní jídlo a pro přítele příloha :) Mimochodem ti lidi co ti to nevěří, ani neví, o co přichází.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)