Největší problém s tím, když
vařím, mám s přílohami. Abychom nejedli s panem Božským pořád dokola
rýži a brambory, snažím se přílohy všelijak obměňovat. Chtěla bych se s vámi
podělit o poslední inovaci rýže. Našla jsem ji v kuchařce J. Olivera,
zkusila ji a velmi mi zachutnala. Pokud máte rádi fazole a pikantnější jídla
určitě ji zkuste. Sama jsem byla překvapená, jak je to dobré.
Suroviny:
2 jarní cibulky
1 svitek skořice
250g rýže
600 ml kuřecího vývaru
400 g červených fazolí v pálivém
nálevu
Na střední žár postavíme velký
hrnec. Očistíme jarní cibulku a nakrájíme najemno. Cibulku se skořicí dáme do
hrnce a zacákneme pořádnou dávkou oleje, osolíme, opepříme. Až cibulka změkne,
přidáme rýži a kuřecí vývar. Propláchneme fazole a přidáme do hrnce. Vše jemně
promícháme, přivedeme k varu a snížíme žár. Pod poklicí vaříme cca 12
minut. Po 12 minutách sejmeme poklici a vše promícháme, rýže by neměla
obsahovat žádnou tekutinu. Podle chuti dosolíme a podáváme k hlavnímu jídlu.
Přeji Vám dobrou chuť :)
Mňam! A mě nikdo nevěří, že rýže s fazolema může chutnat. Něco podobného taky dělám, ale spíš jako hlavní jídlo:-)
OdpovědětVymazatVíš co, já tomu masu moc nikdy nedám, takže pro mě to bylo jako hlavní jídlo a pro přítele příloha :) Mimochodem ti lidi co ti to nevěří, ani neví, o co přichází.
Vymazat