Pikantní rybí karbanátky se zelným
salátem a s mým zapečeným zelím
Dneska bych se s vámi chtěla
podělit o recept z hodně starého Gurmetu (je tak starý, že tehdy se ještě
jmenoval Gurmán). Velkou výhodou tohohle jídla je, že ho máte rychle hotový a
téměř bez práce.
Rybí karbanátky
Suroviny: 300g rybího filé (já
měla z tresky), 50ml mléka, jarní cibulka, ½ chili papričky, strouhanku, 1
vejce, 1 citrón, hladká mouka, olej, sůl, pepř
Do pekáčku dáme filé, zalijeme ho
mlékem, přidáme bobkový list a dáme péct na 180˚C 15 minut. Cibulku nakrájíme na jemno, nasypeme do
misky a přidáme upečené filé, ze kterého jsme vyndali bobkový list. Vše
rozmačkáme vidličkou. K rybě dáme vejce, strouhanku, šťávu z citrónu,
sůl, pepř a všechno promícháme. Pokud bude směs příliš tekutá, přisypeme mouku.
Ze směsi vytvoříme karbanátky, které osmažíme na pánvi.
Salát
Suroviny: červené zelí, 1 mrkev,
lžíce vinného octa (já jsem dala balzamiko), lžíce cukru, lžíce kysané smetany,
lžíce majonézy, sůl, pepř
Zelí nakrájíme na tenké proužky,
vložíme do mísy a smícháme s ostatními surovinami.
Moje zapečené zelí
Suroviny:
Půl hlávky bílého zelí, klobáska,
2 brambory, 2 stroužky česneku, 1,5 deci mléka, sůl, pepř, majoránka.
Zelí nahrubo nastrouháme, klobásku
nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme a všechno i s ostatními
surovinami smícháme. Dáme do pekáčku a zalijeme mlékem. Dáme do trouby na 180˚C cca 30min (do změknutí
zelí).
K tomu všemu doporučuji,
nějaký dip, tatarku nebo majonézu, jelikož rybí karbanátky sou suší.
Já jsem ještě nevečeřela, klik a jííídlo:) Hned bych si dala:)
OdpovědětVymazatTéda, vypadají dobře! :)
OdpovědětVymazat