Co vařit když pečete?
Za týden Vánoce, člověk dopéká cukroví, uklízí, vyzdobuje,
aby měl všechno nachystané do sebemenších detailů. Ale i v téhle době se
musí jíst. Nemůžeme si říct, teď to všechno udělám a o Vánocích se najím, to už
by jsme taky, tady nemuseli o těch Vánocích být:).
A proto, jsem si dneska připravila jídlo, které je rychle hotové, nedá moc
práce a využijeme i rozehřáté trouby po cukroví.
Ingredience na 2-3 porce:
2 Klobásky, půl plechovky bílých fazolí, 10 g slaniny, 1
cibule, malý rajčatový protlak, 250ml černého piva.
Postup:
Na větší pánvi, kterou můžeme dát do trouby, orestujeme
nakrájenou cibuli, slaninu a na větší kousky nakrájenou klobásu. Poté přilijeme
pivo, přidáme rajčatový protlak a fazole. Všechno promícháme a krátce (cca 2
minutky) povaříme. Pánev přiklopíme víkem a dáme do trouby, na 200˚C pečeme cca
20 minut. Podáváme s pečivem.
Jestli nemáte rádi jídlo na pivě, tak tohle Vám určitě
chutnat nebude, jinak přeji všem ostatním dobrou chuť.
dobrý nápad, ja mám fazule v konzerve doma vždy po ruke, takže skúsim aj túto tvoju verziu :)
OdpovědětVymazatJá právě taky, jelikož je miluju :)
Vymazat