sobota 1. prosince 2012

Rybí karbanátky


Pikantní rybí karbanátky se zelným salátem  a s mým zapečeným zelím

Dneska bych se s vámi chtěla podělit o recept z hodně starého Gurmetu (je tak starý, že tehdy se ještě jmenoval Gurmán). Velkou výhodou tohohle jídla je, že ho máte rychle hotový a téměř bez práce.

Rybí karbanátky
Suroviny: 300g rybího filé (já měla z tresky), 50ml mléka, jarní cibulka, ½ chili papričky, strouhanku, 1 vejce, 1 citrón, hladká mouka, olej, sůl, pepř
Do pekáčku dáme filé, zalijeme ho mlékem, přidáme bobkový list a dáme péct na 180˚C 15 minut. Cibulku nakrájíme na jemno, nasypeme do misky a přidáme upečené filé, ze kterého jsme vyndali bobkový list. Vše rozmačkáme vidličkou. K rybě dáme vejce, strouhanku, šťávu z citrónu, sůl, pepř a všechno promícháme. Pokud bude směs příliš tekutá, přisypeme mouku. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které osmažíme na pánvi.

Salát
Suroviny: červené zelí, 1 mrkev, lžíce vinného octa (já jsem dala balzamiko), lžíce cukru, lžíce kysané smetany, lžíce majonézy, sůl, pepř
Zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy a smícháme s ostatními surovinami.

Moje zapečené zelí
Suroviny:
Půl hlávky bílého zelí, klobáska, 2 brambory, 2 stroužky česneku, 1,5 deci mléka, sůl, pepř, majoránka.
Zelí nahrubo nastrouháme, klobásku nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme a všechno i s ostatními surovinami smícháme. Dáme do pekáčku a zalijeme mlékem. Dáme do trouby na 180˚C cca 30min (do změknutí zelí).

K tomu všemu doporučuji, nějaký dip, tatarku nebo majonézu, jelikož rybí karbanátky sou suší. 

2 komentáře:

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)