pondělí 17. prosince 2012

Klobásky v omáčce


Co vařit když pečete?
Za týden Vánoce, člověk dopéká cukroví, uklízí, vyzdobuje, aby měl všechno nachystané do sebemenších detailů. Ale i v téhle době se musí jíst. Nemůžeme si říct, teď to všechno udělám a o Vánocích se najím, to už by jsme taky, tady nemuseli o těch Vánocích být:). A proto, jsem si dneska připravila jídlo, které je rychle hotové, nedá moc práce a využijeme i rozehřáté trouby po cukroví.

Ingredience na 2-3 porce:
2 Klobásky, půl plechovky bílých fazolí, 10 g slaniny, 1 cibule, malý rajčatový protlak, 250ml černého piva.
Postup:
Na větší pánvi, kterou můžeme dát do trouby, orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a na větší kousky nakrájenou klobásu. Poté přilijeme pivo, přidáme rajčatový protlak a fazole. Všechno promícháme a krátce (cca 2 minutky) povaříme. Pánev přiklopíme víkem a dáme do trouby, na 200˚C pečeme cca 20 minut. Podáváme s pečivem.

Jestli nemáte rádi jídlo na pivě, tak tohle Vám určitě chutnat nebude, jinak přeji všem ostatním dobrou chuť.

2 komentáře:

  1. dobrý nápad, ja mám fazule v konzerve doma vždy po ruke, takže skúsim aj túto tvoju verziu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)