čtvrtek 18. února 2016

DIY - Dekorace pomocí tavné pistole



Někde na Facebooku, už ani nevím kde, jsem viděla návod na to jak udělat zimní vločky pomocí tavící pistole a pečícího papíru. Moc se mi to tenkrát líbilo, ale před Vánocemi jsem se k tomu prostě nedostala. Nedávno mě napadlo, proč tuto techniku používat jen na zimní vločky? Vždyť stejným způsobem jde udělat i mnoho jiných tvarů.

Nakonec jsem koupila akrylovou zlatou barvu ve spreji, aby ozdoby dostaly šmrnc. Myslím, že to vypadá dobře, originální a nestojí to skoro nic. Tak jdeme na to!

Potřebujete:
Tavnou pistoli + náplně
Pečící papír
Barvu ve spreji (dobré zkušenosti mám s akrylovými laky)

Je to opravdu jednoduché.

Požadované tvary si nakreslíte tavnou pistolí na pečící papír. Pokud Vám to pomůže, předkreslete si tvary tužkou a pak je pistolí jen obtáhněte.
Po zaschnutí tvary (v mém případě srdíčka) jednoduše sloupnete. Z pečícího papíru jdou krásně dolů, nemusíte se bát, že by to šlo ztuha nebo, že by se Vám tvary lámaly (mě je pak vesele polámala až naše Fíka).

Nakonec je přestříkáte barevným lakem a necháte pořádně zaschnout.

1. Nakresli tvar, 2. Použij tavnou pistoli, 3. Nechej zaschnout.

Kde výtvory použít?


Já je navěsila na větvičky, které jsem přinesla z procházky. Větvičky ve váze jsou v tomto období krásná dekorace do bytu. Jsou přírodní, vypadají decentně, a když je dáte do vody, tak vám na nich začnou rašit lístečky, vypadá to moc pěkně.


Fíce se ozdoby moc líbí, taky už jich pár rozkousala.


Co v tomto období používáte jako dekoraci Vy?

Krásný zbytek dne,


Teress

4 komentáře:

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)