pondělí 1. února 2016

Vida centrum Brno




Krásný den moji milí čtenáři. I když při pohledu z okna se mi moc krásným nejeví. Dnes celý den prší. A o víkendu zase strašně foukalo. Venku to zkrátka na leden nevypadá. Co naplat, musíme se smířit s tím, že na procházky v křupavém sněhu si můžeme nechat zajít chuť. Ale sedět doma, to přece taky nemusíme.

Ale kam jít?
Co zažít něco zajímavého?
Co být alespoň na chvíli zase malým dítětem?
Co poznat něco nového?

VIDA!

Navštivte Vida centrum.



Vida centrum je zábavní vědecký park v Brně a slibuje zážitek pro každého.

Ať jste malí nebo velcí měli byste se tu pobavit a ještě se při tom něco dozvědět. Vstupenka stojí víc, než když půjdete do muzea, do cukrárny anebo zvolíte jakoukoliv jinou činnost pod 190 korun. Ale za 190 korun (110 zvýhodněné vstupné) tu strávíte bezmála celý den.



My jsme ve Vidě byli až do zavíračky. Pravdou ale je, že náš den zřejmě začíná později než většině lidem, a tak jsme se do Vidy dostali až kolem dvanácté hodiny. Možná proto jsme si nakonec nestihli osahat úplně všechno. Taky to, ale může být tím, že jsme ne všechno zcela pochopili. Například hra, kde lovíte ryby až je vylovíte úplně, byla ztrátou času a nejsem si jistá její účelností. Taky jsme dost dlouho seděli u párku v rohlíku, kde jsem Instagramovala a po chvíli ještě u kafe, kde jsem facebookovala. Mám to prostě složitý. Když už jsem se zmínila o tom párku, respektive o Hot dogu, tak pokud nebudete muset, tak si ho nekupujte. Já ho neměla dobrý a hlavně byl pěkně studený. Celkově je to tam s tím jídlem blbý, takže se buď pořádně najezte doma, nebo si vezměte svačinu, protože kromě těch „moc dobrých Hot dogů“ tam nic moc jiného k snědku nekoupíte.

Určitě nezapomeňte navštívit místní 3D kino.

Právě hrají film Pidiobři, který je báječný. Jedná se o dokumentární a přesto zábavný snímek o křečkovy a chipmunkovi. Za kino si budete muset připlatit 30 korun navíc, ale stojí to za to!
Ale to hlavní, co na Vás ve Vidě čeká, je 150 interaktivních exponátů. U každého je tabulka s popisem a návodem jak ho používat. Zkusíte si zde například zahlásit počasí jako v televizi, vyvolat tornádo nebo uzavřít přehradu.


Co Vám budu povídat, někde se opravdu pobavíte a zasmějete se, a když máte vedle sebe toho správného parťáka je to zase o kus veselejší, ale každý den bych sem chodit nemusela.


Znáte Vida centrum v Brně? Byli jste tam? Co děláte o víkendech, když je takové podivné počasí?


Teress

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)