pátek 18. ledna 2013

Zlatá Veverka



Nedávno jsem se sestrou a s panem Božským navštívili hospodu Zlatá Veverka, na Zelném trhu v Brně. Bylo to celkem spontánní rozhodnutí, šli jsme kolem a před vstupem stála cedule, že vaří českou kuchyni. Mám moc ráda česká jídla a samozřejmě jsem hned dostala hlad. V myšlenkách už jsem se viděla, jak sedím u stolu a jím zelí s bramborovými knedlíky.

Vevnitř to vypadalo celkem hezky, takový klasický vzhled hospody ale trošku moderněji pojaté a čisté. První zklamání mě čekalo, když jsem otevřela jídelní lístek a nikde žádné zelí, dokonce ani gulášek a nic takového. Nevím, co přesně si představovali pod pojmem česká kuchyně, když to psali na venkovní ceduli :) Nakonec jsem si dala steak z kuřecího prsa i když jsem na něj neměla vůbec chuť, ale žádný steak z vepřového neměli a tak nebylo z čeho vybírat. Pan božský si dal totéž, sestra pečená vepřová žebra.


Jídlo bylo uvařené docela rychle, číšník nám to přinesl na stůl, popřál dobrou chuť a rychle odběhl. Podívali jsme se na sebe s tím, kde máme jako přílohy? Nikde. Tak sedíme a čekáme, jestli někdo přijde a ono nic. Pravděpodobně obsluze bylo divné, proč ti tři tam vzadu v rožku nejedí a pak jim to zřejmě došlo. Přišel k nám vrchní s informací, že jim přílohy v kuchyni nevyjeli ale, že za chvíli budou hotové. Žádná omluva, nic. Než nám donesli přílohy, maso jsme měli studené. Což je velká škoda, protože všechny jídla byly moc dobré. Dokonce i ty žebra mi moc chutnali a to je normálně vůbec nejím.

Cenově byla jídla velmi přijatelná. Kuřecí stálo 135,- a žebra 155,- korun. Ale to návštěvu restaurace vůbec nezachránilo. Chyba se může stát a já to beru, ale když už někde platím za jídlo, ráda ho dostanu současně s přílohou a teplé. Kdyby se nám alespoň omluvili tak by to bylo jiné, ale obsluha si vůbec svoji chybu neuvědomila a dělala, že je všechno v naprostém pořádku.
Snad příště někde jinde budu mít větší štěstí, protože už mě to moc nebaví, asi mám smůlu na výběr podniků :(.

8 komentářů:

  1. Tak to není moc dobré, snad to příště bude lepší! .)

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji za návštěvu mého blogu :) a gratuluji ke zvládnutí zimního semestru :)

    OdpovědětVymazat
  3. tusim som sem nemala chodit takto neskoro:)

    OdpovědětVymazat
  4. hezký blog, moc se mi líbí záhlaví :) ráda bych tě pozvala ke mě na blog :) pokud se bude líbit můžeš se přidat mezi moje čtenářky, budu moc ráda :) měj se krásně :) onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)