pátek 1. července 2016

Park festival Brno


Ani jsem se nenadála a přišlo léto. Super na něm je to, že se konají různé venkovní akce. Ať už se vydáte na koncert, na hudební festival, na pivní nebo jinou slavnost, vždy je to super a člověk snadno zapomene na všední starosti. Před nedávnem se na Slovanském náměstí konala food akce pojmenovaná Park festival. Festivaly na slovaňáku mám velmi ráda, je zde prostor vyvalit se na deku, chytat sluneční paprsky a u toho si dát něco dobrého.

Proč mám ráda park na Slovanském náměstí?


Jelikož mám psa, je pro mě Slovanské náměstí úplně ideální. Sice musím vždy ležet až za živým plotem, blíž k silnici, ale jsou tam nasázené stromy, takže mi to nevadí. Areál parku je dost velký, takže se nemusíte bát - určitě se s dekou vejdete. Hlavním důvodem proč většinou nepobývám uvnitř parku je již dříve zmíněná Fíka, můj pes, protože psi do tohoto parku nesmějí (i když mám pocit, že to většina lidí neví).

Ale zpátky k food festivalu. Ten byl určen pro milovníky jídla a pití, kteří si chtěli v parku užít klid, pohodu a především piknik. Pokud jste si nedonesli vlastní deku, mohli jste si ji (za vratnou zálohu) vypůjčit. Na festivalu se bohužel neplatilo běžnými penězi, ale festivalovým platidlem Grant, který měl hodnotu třiceti korun. U „směnárnových“ stánků se netvořily žádné fronty, takže nic nebránilo tomu, abyste si pořídili třeba jen 3 Granty na to, co jste si vyhlédli.

Zúčastněných restaurací, nebylo příliš mnoho, ale krásně je doplňovaly stánky, které nebyly přímo zapojené do festivalu (rozumějte, platilo se v nich normálními penězi), takže každý si přišel na své. Vybírat jste mohli například pokrmy od kavárny ERA, restaurace U Měděné Pánve nebo Rendez-vous café.

KODO – japonská restaurace




Já jsem zamířila ke KODO sushi, jelikož je znám, mám ráda a poslední dobu mě velmi chutná sójovka. Volba byla jasná a odnášeli jsme si sushi set (mini sushi set) a kuřecí špízky. Fíka dostala kus lososa (snad víc než jsem ho měla ve svém sushi), který ji tedy náramně chutnal. Na festivalech jde vždy vidět, kdo má rád psi a v Kodo jim tedy pěkně dopřávají. A nám vlastně také, moc mi chutnal jak kuřecí špíz, tak sushi.


Sono centrum mě nezaujalo




Druhou zastávkou se stal stánek Sono Centra a to hlavně z toho důvodu, že jsem od nich ještě nikdy nic neochutnal. Dala jsem si čokoládový dezert a Zdenek roast beef v housce. Dezertík byl dobrý i když tak malý, že jsem ho měla hned snězený. Potřebovala bych alespoň tři kousky, aby mě uspokojil. Roast beef sám o sobě byl dobrý, ale zakomponovaný v housce se úplně ztratil, což je škoda. Takhle jsem z jídla měla pocit, že jím pomalu suché pečivo. Vzhledem k tomu, že to bylo moje první jídlo ze SONO centra, nechci soudit celou restauraci, ale tentokrát se to nepovedlo.


Aperol Spritz – pití mého léta




Celý den jsem popíjela Aperol, který se stal hitem mého léta a na fotkách ho budete vidět častěji (ne, nikdo mi za to neplatí :-)).

Součástí festivalu byl i doprovodný program. Viděla jsem několik tanečních vystoupení, z nichž se mi nejvíce líbilo stepařské číslo.


Akci hodnotím jako velmi vydařenou, zvlášť protože tam nebylo moc lidí, nikde se nečekaly fronty, nikde žádný hluk a bylo to parádní víkendové odpoledne.


Krásné léto Vám Všem


Dnes je první den prázdnin a i když už je nějakou dobu nemám, mám tento čas velmi ráda a vždy vzpomínám na to, jaké byly. Jestli už také nepatříte mezi ty, co mají teď díky prázdninám několik měsíců volna, přeji Vám skvěle strávené léto, plné dobrého jídla a pití a Vám ostatním ty nejkouzelnější prázdniny. Má být hodně teplo, takže běžte k vodě a parádně si je užijte.

Teress


3 komentáře:

  1. Z fotek jde vidět, že sis to užila. Příjde mi, že žádní pejskaři nevědí, že do parků je se psy zákaz vstupu. Já si to horko tedy neužívám, je to až k nevydržení, i když člověk dřepí u vody. :) Mohlo by se ochladit tak na 25, to by bylo ideální i k té vodě. (:

    Dávám ti odběr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předem děkuji za to, že se Ti na blogu líbí.

      Ten park je hlavně hodně blbě označen, ten zákaz tam mají na takových patníkách u země... Já jsem si toho taky hned nevšimla. Každopádně už to vím, tak dodržuju...

      Tak si myslím, že s tím počasím se ti to docela povedlo, alespoň v Brně se poslední dva dny na těch cca 25 ochladilo. Já se zase těším na ty horka :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, chutnalo to mojito v kelimku stejne dobre jako ze sklenicky? A ten Aperol Spritz sis taky kouoila nebo sama namichala? Moc dekuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)