středa 25. března 2015

Francouzky neztrácejí šmrnc

Jak dělají Francouzky, že jsou pořád takové šmrncovní, i když dosáhnou určitého věku? To jsem dlouho nevěděla a myslím, že to nevím ani teď. Ale díky knize od Jamie Cat Callanové, jsem tomuto tajemství o krok blíže. Jamie se rozjela do Paříže (a nejen tam), kde vyzpovídala řadu žen různých věkových kategorií. Všechny jejich životní poznatky sepsala do knihy: „Francouzky neztrácejí šmrnc“ (vydáno v roce 2014).


Věřím, že každý si z knihy vybere to svoje, a zaměří se na to, co ho nejvíce zajímá. A co přijde nejzajímavější mě? Jak tedy mít ten pověstný francouzský šmrnc?

1.       Francozky se depilují voskem a to hlavně na intimních partiích (au).
2.       Nevím, jestli ve Francii prší více jak u nás, ale do každého deště je důležité mít deštník (a já lítám pořád s kapucí), ale nemůže to být jen tak obyčejný deštník. Deštník musí být zářivý, jedině ten umí v ponurý deštivý den pozvednout náladu.
3.       Důležité je vypadat dobře hlavně z blízka. Krásný vzhled si chtějí zachovat předně pro své manžely, protože si je chtějí udržet. „Po svatbě zásadně nepolevujte. Nikdy. Čiňte se ještě více než dříve.“
4.       Pro dobrý vzhled, je důležité správné oblečení. Každému sedne něco jiného, jiná barva, střih. Dobré je najít si někoho, kdo Vám s výběrem pomůže. Nemusíte hned chodit k vizážistovi, ale postačí i dobrá přítelkyně, které věříte. (Vyrazte s kamarádkou na nákupy a dejte na její názor.)
5.       Francouzky nefandí plastice, raději stárnou přirozeně, ale nepřestávají dělat vše pro to, aby se cítily krásné. Ne mladé, ale krásné.
6.       Kamarádka Jamie Patricia pronesla pěknou větu o tom jak nosit kabelky: „Vždy nosím kabelky a tašky zavěšené na předloktí. Zaprvé to působí elegantněji a za druhé každý může vidět, jak hezkou mám kabelku.“
7.       Pařížanka nedá ani ránu bez šály nebo šátku.
8.       Základ o vůních (pokud znáte, rovnou přeskočte na další bod): každá vůně má tři vrstvy, do nichž se základní složky zařazují podle stupně prchavosti:
a.       Horní vrstva – hlava – jde cítit hned po rozprášení.
b.      Střední vrstva – srdce – vůně se rozvine o pár minut později po rozprášení.
c.       Spodní vrstva – základ – skládá se z velmi pomalu prchlivých látek, má nejvýraznější charakter. Na kůži setrvá několik hodin.
„Po osprchování nebo koupeli voňavku vždy nastříkejte do vzduchu a vstupte do obláčku snášejícího se k zemi. Voňavku nikdy nenanášejte přímo na kůži!“

A jaké je tedy to nejdůležitější tajemství francouzského vzletu a šarmu? Je úplně prosté: otevři srdce, pociťuj lásku, která tě obklopuje, a měj odvahu být sama sebou a předvádět světu…víte co? Celé Vám to přece neprozradím, co kdybyste si knihu chtěli také přečíst.

Máte rádi Francii a francouzskou tématiku? Co říkáte na postoj k životu Francouzek?
Mějte se krásně, uvažte si šátek kolem krku a vykročte zvesela do dnešního slunného dne.


Teress

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)