čtvrtek 12. září 2013

Moje letní dovolená, 1.část

Chorvatsko – Pula


Opět Vás vítám u dalšího článku moji milý čtenáři,
kdo čte pravidelně můj blog ví, že jsem se před pár dny vrátila od moře. Ráda bych Vám proto sdělila kde jsem se více, něž týden nacházela.


S moji sestrou, jejím boyfriendem a samozřejmě s panem Božským jsme se autem vydali do Chorvatska,  přesněji do Puly. Což je město, ležící na západě země v jižní části Istrijského poloostrova. Ačkoliv při našem odjezdu z ČR bylo počasí všelijaké,  Pula nás přivítala krásným opravdu letním počasím, které nám vydrželo celý pobyt.  Myslím, že jet do Chorvatska v září bylo to nejlepší, co jsme udělali. Nejenže ceny jsou nižší než v samotné sezóně, ale počasí je stále nádherné.

Cesta byla velmi zajímavá a hooodně dlouhá. Autem už jsem k moři nejela ani nepamatuji, jelikož posledních několik let už volím raději leteckou dopravu. Naštěstí, když neřídíte tak jde cesta autem jaksi mimo Vás a jediné co musíte vydržet je to dlouhé sezení. Cesta by nám ubíhala hladce nebýt asi hodinové zácpy  na dálnici ve Slovinsku a brzda na hranicích s Chorvatskem, jelikož tam si samozřejmě potřebovali  zkontrolovat pasy (už jsme sice v EU, ale nepoddáme seJ, však ať si na těch hranicích lidi počkajJ).

Cestu nám ale vynahradilo krásných osm dní strávených pohromadě u moře. Nic snad nemohlo dopadnout lépe.  Co může být lepší, než když Vám vyjde počasí a jste s lidmi, které máte rádi. Samozřejmě, že se i tady pár těch mráčků našlo ale o tom až v dalším článku.

Byla jsem už na několika krásných místech, ale Pula mě zaujala hlavně tím, jak umí překvapit. Je to takové to město jak Vám přijde fádní a nezajímavé (tuctové) a najednou zajdete za roh a uvidíte něco krásného a překvapivého. Například nádherné stavby. V Pule se nachází Amfiteátr, který je jako zmenšenina toho v Římě, Triumfální oblouk, Augustův chrám, městský palác… a všechno je moc krásné. I pláže dokázaly překvapit, na jedné straně špinavé a přeplněné pak jste zašly kousek dál a nestačili jste se divit, jak je tam nádherně křišťálová voda.






Dneska to bylo takové techničtější shrnutí moji drazí, abych Vás uvedla do „děje“ ale příště nás čeká osobnější náhled na „věc“.

Mějte se krásně, dneska to vypadá, že nás čeká sluníčkový den, tak si ho nezapomeňte pořádně užít <3


Teress

3 komentáře:

  1. v Chorvátsku som ešte nebola... :/.
    ale článok je super a fotky sú nádherné!

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  2. Chorvatsko je nádherné a nikdy nezklame :-) . Já jsem tam jezdila jako malá s rodiči a pak i s přítelem. Teď máme malého prcka, takže si na dovolenou k moři netroufám. Sice máme na zahradě bazén , ale moře to není, tak se těším, až trochu povyroste a vydáme se taky zase k moři :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)