Pěkný podvečer moji milí čtenáři,
to bylo dneska krásně, alespoň tady u nás. Konečně se trošku
oteplilo a také občas vylezly sluneční paprsky. Den jako stvořený na poslední
grilování. Ale slyšela jsem, že má být teplý říjen, tak třeba se ještě nějaké
to grilování naskytne. Taky znám blázny co grilují i na sněhu, takže jestli
mezi ně patříte i vy, tento recept se Vám bude jistě hodit.
Hamburger na grilu
Hamburger dělám skoro na každém grilování, je to jednoduché,
rychlé a všichni (alespoň masožravci) ho mají rádi. Tentokrát jsem ho udělala
trošku jinak, nechala jsem se inspirovat pořadem „Vařte jako šéf“, kde jsem
viděla, jak dovnitř dávají máslo.
suroviny:
Mleté hovězí maso, pepř sůl, chilli, zelenina vhodná na
gril, dochucovadla podle chuti (pepř, kečup, omáčka), pečivo, máslo, bazalka,
tymián.
Změklé máslo promíchejte s bazalkou a tymiánem.
Udělejte z něj váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte na několik
minut do ledničky.
Maso v misce smíchejte s pepřem, solí a chilli
poté z něj udělej tenčí placky. Na masovou placku dejte pokrájené
bylinkové máslo a položte na něj další placku. Pořádně k sobě maso
přimáčkněte, ať Vám drží jako jeden kus.
Nakrájenou zeleninu, spolu s masovými plackami dejte na
gril a grilujte pár minut (dokud maso nezezlátne).
Rozřízněte pečivo a položte na chvíli na gril.
Nakonec hamburger zkompletuje podle chuti.
Další inspiraci na grilování najdete tady.
Dobrou chuť :)
Teress
Hamburger od Tebe třeba i na sněhu! ;-) Vypadá to totiž naprosto fantasticky. Prosím přidat! ;-)
OdpovědětVymazatděkuji a taky tak chutnal:)
Vymazat