pondělí 27. května 2013

Orlí hnízdo



Tak i já jsem se přiřadila k tomu zástupu lidí a odjela jsem na Orlí hnízdo do Německa.

Orlí hnízdo - vyhlídka
Ne, že by mě to vyloženě nějak lákalo, ale líbil se mi ten název. „Orlí hnízdo“, když to někde slyším to první, co mě napadne, je velikaaaaaanský hnízdo, co si dělají ti obrovští orli. Mají tam ty obrovský vejce a občas se tam slítnou podívat, jestli jim je nechce někdo ukrást. Alespoň tak to bylo v každé kreslené pohádce. Hned jsem si představila, jak se promenáduji v tom velikém hnízdě někde na skalách a jsem faaakt vysoko (sice se výšek bojím, ale v mých představách jsem vždycky hodně odvážná :)). Pak tam nejeďte, když máte takové představy. Realita byla ovšem úplně jiná (to mě bylo samozřejmě jasný:)). Nakonec je to jen neoficiální název pro útočiště A. Hitlera, který ho dostal k narozeninám od svého blízkého spolupracovníka M. Bormanna. Je to komplex několika staveb, které jsou propojeny tunely ve vesnici Obersalzberg. Hitlerovo útočiště neboli jeho chata leží na vrcholku hory Kehlstein. A dost historie! Nebudu dělat, že o tom zase tolik vím:). Každopádně dnes je to velmi navštěvované turistické místo, a vlastně se jedná o krásnou vyhlídku do celého kraje (což je tak asi jediná podobnost s opravdovým orlím hnízdem:)).
 
Orlí hnízdo - vyhlídka
Mám jednu otázku, co nechcete vidět po šesti hodinách strávených v autobuse?
Já teda mlhu a to i když je tak strašně bílá, že jsem ji nikdy v životě takovou neviděla. Nevím co má být z Orlího hnízda vidět, ale představovala jsem si, že to bude krásná vyhlídka. Bohužel my jsme neviděli vůbec nic. Zaplatili jsme každý 15 euro za vstup a potom další 4 za kafe na hoře, protože to jediný co se tam dalo dělat, bylo sednout si do jakš-takš tepla dovnitř do kavárny a čekat až pojede autobus zpátky:-D Je to škoda, jelikož když tam byl můj děda, tak si to strašně chválil. Ale větru, dešti prostě neporučím (ale už na tom pracuji, takže snad se to někdy povede:-)).
Pro představu Vám sem dávám fotky z vršku Orlího hnízda.

jezero Konigsee


Samozřejmě to nebylo jediné místo, co jsme v Německu navštívili. Ještě jsme šli k jezeru Konigsee. Kde už žádná mlha nebyla, ale zima tam byla pořádná. To by člověk nevěřil, jaké počasí nás může ještě potkat na konci května. Nicméně příroda tam byla nádherná. A kdyby bylo hezky tak věřím, že si to tam zamiluji. Jestli budete mít možnost se tam podívat, určitě neváhejte a jeďte.


jezero Konigsee


kostelík svatého Bartoloměje
Suvenýry? Ty jsem žádný nepřivezla. Jelikož na nějaký sošky, na který se doma práší, moc zvědavá nejsem. Většinou si odevšad vozím kosmetiku a jídlo. Kosmetiku jedinou, kterou jsem potkala, byly krémy z nějakýho bobra, což mě opravdu nelákalo. A jídlo takhle na převoz žádný. Maximálně ryby, ale ty se mi fakt v přetopeným autobuse vozit nechtěly, kdoví v jakým stavu bych je dovezla. Představovala jsem si, že si tam koupím nějaký sýry (většinou v těch horách se takový věci prodávají) nebo bavorskou klobásku. Ale fakt vůbec nic. Což mě dost mrzí. 



A to už bude pro dnešek všechno, mějte se krásně.

Teress

11 komentářů:

  1. K jezeru Konigsee bych se také chtěla podívat, když jsem byla na naposledy v Německu, byla jsem měsíc v krásné přírodě (kousek od Osterode am Harz), byla ted ještě zima, únor-březen, ale jak přišel březen bylo krásně a já jsem své zimní oblečení mohla nechat ve skříni... ještě dneska vzpomínám jak tam bylo krásně, ty procházky a nejvíc jsem milovala snídaně ! :D Tenkrát jsem s kamarádkou trávili každé ráno hodinu někdy i dvě na snídani, vždy jsem vypila hrníček (no spíše hrnek) kávy ! V klidu jsem si snědla snídani a užívala si sluníčka, které díky tomu, že jsme sedávali v zimní zahradě krásně svítilo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď tam bylo taky skoro jak v zimě, kosa..ale letos je to počasí divný všude..

      Vymazat
  2. Načo suvenýry keď kozmetiku využiješ viac! :D Ja by som na tvojom mieste asi postupovala rovnako a ináč keď som na tie fotky pozrela až ma zmrazilo. Ja osobne by som si pod tým pojmom orlie hniezdo predstavila čosi podobné ako ty ale určite nie so snehom všade okolo :D brrr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla hafec překvapená, hlavně že sem si tam přijela ve tříčtvrťakách:)

      Vymazat
  3. Jůůů :) tam jsem byla před pár lety s mamčou, když jsme byly na pár dní v Rakousku.

    OdpovědětVymazat
  4. Moje představy o Orlím hnízdě byly dost podobné jako ty tvoje. Akorát sem si teda říkala, že tam Hitler asi nebydlel přímo v hnízdě, takže v mojich představách to byla chaloupka (no, spíš hoodně pevně stavěný bunkr) namáčknutá někde ve škvíře mezi vysokýma, špičatýma a celkově dost strašidelnýma horama. Po příjezdu na místo mě proto překvapilo, že je to "jen" normální, i když mooc pěkná vyhlídka. Já tam byla na přelomu května a června, zima tam sice byla, ale výhled nádherný, tolik krásných fotek, jako mám odtud, normálně nenafotím za celý rok :-D Takže opravdu hodně záleží na počasí (ale to asi u cestování celkově).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, ať jedeš kamkoliv a je tam hnusně tak je to pak na dvě věci...

      Vymazat
  5. tam se taky chystám :), ale až na podzim :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)