Moje první zkušenost s rebarborou
Kolikrát jsem šla na trhu kolem rebarbory a pokaždé mi padla
do oka. Vzhledem mi připomínala hezčí a větší řapíkatý celer. Nikdy jsem, ale
nevěděla, co bych s ní tak mohla dělat. Na internetu jsem si našla, na co
se dá použít, že je moc zdravá a dobrá. Tak to bych měla. Chtěla jsem zkusit
rebarboru, věděla jsem, co s ní udělám, ale jak na potvoru najednou nikde žádná
nebyla. Celý rok jsem chodila a všude ji hledala. Po rebarboře se prostě slehla
zem. Až minulý týden, procházím se po Lídlu, vidím nějaký divný řapíkatý celer.
A hle! Ona to rebarbora! Tak jsem ji hned vzala do košíku a už se těšila, co s ní
udělám.
Rebarborový koláč
Suroviny: 100 g másla, 150 g krystalového cukru, 2 vejce,
150 ml kysaného podmáslí, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody, 100 g
mandlí nasekaných na plátky, cca 500 g rebarbory
Troubu rozehřejte na 180°C. Máslo utřete s cukrem,
přidejte vejce a našlehejte. Postupně přilejte podmáslí, přisypte mouku, půlku
mandlí, jedlou sodu. Neustále šlehejte, aby Vám vzniklo hladké těsto. Těsto vlijte
do formy a dejte ho na 10 minut péct. Poté ho vytáhněte z trouby a
poklaďte dobře oloupanou rebarborou (slupka rebarbory není totiž zrovna
nejzdravější), posypte zbytkem mandlí a vraťte na cca 30 minut do trouby.
Hotovo!!
Koláč jsem pekla na pálení čarodějnic a zaprášilo se po něm,
tak že jsem málem nestihla ochutnat. Naštěstí jsem si jeden kousek zachránila.
Byla jsem překvapená. Moc dobrý! Rebarbora je taková nakyslá a to koláči dává
tak výbornou chuť. Pokud se Vám ovšem bude zdát koláč moc kyselý, tak jej
klidně pocukrujte moučkovým cukrem.
Teress
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)