středa 29. května 2013

Měsíčková kojenecká koupel - Weleda



I přesto že to dneska dopoledne vypadalo, že bude venku hezky, tak se kolem poledního zatáhlo a teď co chvilka prší (pro ty co třeba nemají okno:)). Navíc je dost zima, tak uvažuji, že snad i zatopím. Jen je mi to na konci května blbý. A co dělat? Já to vyřešila tak, že jsem si napustila horkou vanu, vlezla jsem si do ní s časopisem a dvě hodiny se luhovala. A hned mi bylo fajn.

Když už se koupu, dávám si do vody všechno možný, oleje, soli, pěny…mám toho opravdu velkou spotřebu. Naposledy mě zaujala měsíčková koupel od Weledy. Je určená pro miminka, takže nám dospělým určitě neublíží. Obsahuje rostlinné oleje, které mají udržovat pokožku jemnou a hladkou a chránit ji před vysušením. Což u mě jako u exematika je výborná vlastnost. Konzistencí je koupel něco mezi oleje a mlékem a pěkně voní. Vůně je bylinková povzbuzující a zároveň uklidňující. A moje pokožka přijala koupel s otevřenou náručí. Dokonce jsem se dočetla, že se dá použít i na prevenci zánětů dýchacích cest, ale to potvrdit nedokážu. I když jsem si koupila vzorkovní balení (10 ml), vydrželo mi na několik koupelí. Stálo mě asi 35,- Kč a mají ho v DM drogerii. 200 ml pak koupíte kolem 230,- Kč, na internetu se dá sehnat samozřejmě levněji.

Složení jsem na své koupeli ani na příbalovým letáčku nenašla, ale na oficiálních stránkách Weledy ho měli: Voda, mandlový olej, sezamový olej, alkohol, rostlinný glycerin, výtažek z květů měsíčku lékařského, glyceridy mastných kyselin, parfém (přírodní éterické oleje), xantan (přírodní látka s bobtnavými účinky), limonen*, linalool*. * součást přírodních éterických olejů.)

Můj verdikt je tentokrát opravdu jednoznačný, jelikož koupel splnila všechno, co jsem od ní očekávala. Pokožku jsem měla hydratovanou, nepodrážděnou a koupelna mi krásně voněla. Navíc mě po koupeli nesvědila kůže, což je pro mě největší pozitivum!


Dávám plný počet hvězdiček, protože nemám co vytknout.

Teress

11 komentářů:

  1. Teplou vanu Ti závidím, já jsem už měsíc na intru, máme tu jen sprchu a vana, kterou máme doma mi už chybí !
    Já si dávám ráda sůl do koupele a ještě si občas kupuji olejové kuličky (měla jsem je jako malé dítě strašně ráda), někdy si také přidám trochu nasušených bylinek a relaxuji... :)
    I tahle Weleda vypadá dobře, jen mi přijde, že cena je docela vysoká... ale asi si koupím alespoň ten 10ml vzorek abych mohla vyzkoušet ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý balení je krapet dražsí ale myslím, že vydrži docela dlouho. Tak to tě obdivuji, já si neumím představit, že bych byla měsíc bez vany:)

      Vymazat
    2. Ale už dneska si budu hovět ve vaně ! Konečně ! ale už slyším, jak taťka z jídelny křičí "Ta voda Ti už stačí" :D a člověk si napustí sotva půlku... :( :D
      Na intru si plácám vodu jak chci, vydržím se sprchovat opravdu dlouho... kdybych tu vodu měla platit, podle toho, kolik jí vypotřebuji, tak se nedoplatím... :D

      Vymazat
    3. Taky jsme to tak doma s tou vodou měli, mamka bouchala na dveře a už zastav tu vodu atd. :)

      Vymazat
  2. Když je určená pro miminka, tak to bude jemná a dobrá pro pokožku. Takové věci jsou nejjemnější a nejlepší. Taky do vany používám různé pěny a soli, ale olejíček mám jen jeden :) Zatím! Hodlám to změnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle není olejíček v pravím slova smyslu je to takový hodně krémový a vzhledově to připomíná mlíko. Já nesnáším oleje, když mastí vanu a tenhle to právě nedělá...

      Vymazat
  3. Ahoj, s Weledou nemám žádné větší zkušenosti. Do koupele vždy používám pěnu od RADOXu, protože nádherně pění, celá do ní zalezu a té vůni se prostě nedá odolat. Vůbec se nedivím, že se v Británii jedná o jedničku na trhu :) Dokonce teď na ně probíhají různé promo akce, takže se dají sehnat za cenu okolo 35,- Kč. :)

    Katka

    OdpovědětVymazat
  4. My s Weledou máme osobní velké zkušenosti a všechny pozitivní, jak různé šampóny, koupelové oleje, sprchové gely, tak zubní gel. Těhotenskou řadu s olejíkem na hráz, strie, prsa (a čaj na kojení má ráda i naše malá). Vyšší cena odpovídá kvalitě http://www.dudlikarna.cz/znacka/weleda/ No a ještě dodnes používají naše děti právě tuhle dětskou řadu se šampónem, kojeneckými oleji nebo oleji na masáže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně s Tebou souhlasím..ono za kvalitní věci se prostě připlatit musí... Taky jsem už měla od Weledy spousty věcí a všechny mě vyhovovaly.. S těhotenskou řadou sice zkušenosti zatím nemám, ale zanedlouho to přijde:) Takže děkuji za doporučení.

      Vymazat
  5. Nevím proč, ale Weleda je mi z nějakého důvodu strašně nesympatická..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se občas stává, já zase nesnáším odjakživa Oriflame :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)