neděle 26. května 2013

Jak se snídá v českých ubytováních




S Božským rádi cestujeme po celém světě. Rádi se podíváme do zahraničí, ale také si rádi zajedeme do každého koutu ČR.

V naší zemi je přece taky moc krásně a vždy se mi všude líbilo, jediné, co do dnešního dne nechápu jsou snídaně, které se kolikrát ani za snídani považovat nedají. A přitom to není nic moc levného. Po většinou chtějí všude 100 korun za snídani, což na to co nám tam pak ráno nachystají je přemrštěná cena.

Obvykle jsem ráda, když se alespoň jídlo podává prostřednictvím švédských stolů, jelikož tam je největší pravděpodobnost, že alespoň něco pojím. No řekněte sami. Máte snad lepší zkušenosti než já? Polo-studené párky, které jsou samá mouka. Nejlevnější salám a šunka, která se dá vůbec sehnat. Džus, který u žádného ovoce ani neležel, jelikož je z prášku. Míchaná vajíčka, která jsou jak sušinka, že je pomalu nemůžete ani polknout. Vždycky jsem u toho nadávala a komentovala to tím, že to se může stát jenom v naší zemi, jelikož nikde jinde by si to lidé líbit nenechali.



Brada mi však oficiálně spadla, když jsme byli naposledy v Telči. A můžu Vám říct, že do té doby byly oproti tomu všechny snídaně luxusní. Pán se mě hned při příjezdu zeptal, jestli chci kafe nebo čaj. Samozřejmě jen jedno z toho! Přece Vám nedají oboje. To jsem se tomu ještě zasmála, ale ráno, když nám na pokoj přinesli snídani, mě jakýkoliv smích přešel. Představte si, každý z nás dostal dvě bulky namazané Ramou. V jedné bylo JEDNO kolečko uzeného sýru a v druhé JEDNO kolečko obyčejného eidamu. K tomu mini hrníček kávy. Kdyby jste nejedly třeba bílé pečivo nebo Ramu, tak máte prostě smůlu. Žádná zelenina nic... Ale druhý den to bylo ještě horší. Dostali jsme každý jeden krajíc chleba (to už mě to napadlo vyfotit, protože jsem se bála, že by mi to nikdo nevěřil, takže krajíc máte na fotce). Víte co, mě to třeba ke snídani stačí, ale Božský je přece jen chlap a sní toho víc než já a z tohohle se opravdu najíst nemohl. A pak se celý den bojte, že Vás sní Váš vlastní chlap, protože nebyl nakrmen. Takže samozřejmě po těchhle vydatných snídaních jsme zamířili do prvního obchodu, kde jsme se konečně najedli. Ale proč platit dvakrát za snídani? To přece nedává smysl!

Když si na to vzpomenu tak mě to akorát naštve a přitom ubytování tam bylo docela příjemný a hezký, ale vzhledem k tomu, co nám k té snídani dali, mě tam už nikdo neuvidí. Mě třeba osobně by bylo blbý, když mi za to někdo platí, takový jídlo donést. A tak se podniká v Čechách, vybrat co nejvíc peněz za co nejmenší úsilí. Pak se ale nemůžou divit, že jim tam lidé přestanou jezdit a radši si zajedou do zahraničí, kde kolikrát i levněji mají daleko lepší dovolenou.


11 komentářů:

  1. Tak tohle je vážně hrůza,ostuda.. Za ty peníze co všichni chtějí, bych měla královskou snídani. Normálně bych jim to asi vrátila, :D děs.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nám se nechtěly vyvolávat problémy kvůli dvoum dnům...

      Vymazat
  2. tyjo, tak to je docela síla, to mě překvapuje. Taky bych byla hodně naštvaná!!

    jinak ke komentáři na mém blogu :) jo, já to zas tak automaticky neberu, moc si toho vážím, že tu můžu být. Jen jak jsem se tu zabydlela, a občas jsem ani moc jiných věcí, než chození do školy, a učení se po odpoledních, nedělala, tak mi nepřišlo zajímavý to na blog vypisovat :D to bylo fakt jako život jako v čr, jen v jiném prostředí :) teď mám ale další zážitky, tak napíšu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Snídaně je základ, jáj, takovou snídani co Vám dali, to je opravdu ostuda !
    Ta snídaně mi připomíná snídani tehdá před x lety na horách, když jsem byla malý špunt ! :D Ale nám dětem to bylo docela jedno, hlavně, že jsme měli co jíst, ale dneska bych se hodně divila, kdyby mi na talíř dal někdo něco takového... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to snáď nie :D ja by som ani nevedela či mám plakať alebo sa smiať :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si taky říkám, ale nejvíc bych se asi smála těm smetánkách ! To je katastrofa, nejlacinější věc, co znám... :D

      Vymazat
    2. Taky jsem nevěděla a zpočátku mi to přišlo srandovní ale ta druhá snídaně už mě naštvala :(

      Vymazat
    3. Říkala jsem si, že i můj bráška by vytvořil lepší snídani než je tohle... a zajímalo by mě, co by dělali, kdyby někdo nesměl bílé pečivo, moje spolužačka jej třeba nesmí jíst... :D Asi by umřela hlady ! :D

      Vymazat
  5. Mno, to je teda ostuda. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)