neděle 12. května 2013

Brněnské Majálesování

Naše klasická Majálesová fotka.

Miluju Majáles! Celý rok se na něj těším a od Vánoc sleduji oficiální web, abych věděla, co tam bude za kapely. Je to moje radost a více méně jistota. I když se všechno kolem pokazí a za rok bude všechno úplně jinak, vím, že Majáles tu stále bude a já na něj budu moci zase jít. Užít si ho. Nadávat, na bolavý nohy, po celém dni. Být unavená, ale vždycky spokojená. Kdo na Majáles nechodíte, děláte chybu! Za necelých 400,- Kč, uvidíte za jeden den a jednu noc tolik dobrých koncertů, kde si každý určitě vybere ty, co Vám sednou.






Jediný co na Majálesu pořád pokulhává je občerstvení, prostě bych raději něco zdravějšího než se celou dobu cpát brambůrkami, gyrosem, hamburgerem, langošem, bramborákem a samým dalším strašně zdravím jídlem... však to znáte. Jako kdyby nemohly prodávat nějakej salát nebo něco podobnýho. Nechápu, proč tam nejde prodávat třeba takový UGO, já si myslím, že by tam měli docela kšefty, mezi těma mastnýma jídlama…

A co jsem stihla já? Začalo to kapelou Horkýže Slíže, při průvodu na Majáles. Což bylo úplně super, kolikrát za rok se Vám stane, že městem projíždí hrající kapela na vozíku? Pak jsme s kamarádkou Mo. Zašli na Fast Food Orchestra, protože jsme prakticky dostaly lístky od nich. Tak jsme se rozhodly ze slušnosti na ně zajít a nakonec jsme zjistily, že je to fajn kapela a docela se nám zamlouvala. Po ní následovalo UDG, což není zrovna můj šálek kávy, ale na druhou stranu mají pěkný zpěváky, tak jsem se alespoň mohla kochat :-D. Nejvíc za celý večer jsem se pobavila na Xindlu X, kterým se koncert mooooc povedl. Na druhou stranu hodně nepovedené bylo vystoupení Chinaski. Na živo jim to zřejmě moc nejde. Tomáš Klus se nám zdál taky lepší v loni než letos, ale i tak jsem se u něj pobavila. Ještě jsem stihla kousek kapely Kryštov a znavená jsem šla domů. Moc mě mrzí, že kapela, na kterou jsem se nejvíc těšila, MIG 21, kteří mají vždycky super show, byla až tak moc pozdě, že jsem na ni nevydržela čekat.

Ještě tam bylo spoustu zajímavých jiných kapel, které jsem já nestihla jako jsou WOHNOUT, MANDRAGE, INEKAFE, MONKEY BUSINESS atd.

Byl jste taky letos někdo na Majálesu? A jak se Vám líbil?

Teress

4 komentáře:

  1. Já jsem opět tento rok Majáles u nás nestihla... zatracené učení ! Vždy jsme chodili s partou, byla to tradice, jedna z prvních akcí, která se konala venku po dlouhé zimě... Tak si budu muset holt počkat na letní zábavy, už se těším na ty lední večery, je to mnohem lepší než nějaký klub, kde se věčně zakouříno a člověk pak smrdí, jako by seděl týden v hospodě ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom s tebou plně souhlasím, vždycky jsem ráda, když otevřou alespoň zahrádky, protože mi pak nesmrdí oblečení.

      Vymazat
  2. Tenhle tvůj článek se mi moc líbí, na majálesu v Brně jsem byla tento rok poprvé a moc se mi tam líbilo, dokonce tak moc, že teď čtu všechny články o majálesu, které na netu potkám, a tak si ty skvělé chvíle znovu vybavuju a imaginárně prožívám :-)
    Souhlasím s těbou ale v tom ohledně občerstvení. Gyros a podobné pochoutky sice miluju, ale když člověk nejí celý den nic jiného, je to už trochu otrava a já příští den nejedla snad nic jinýho než ovoce a zeleninu :-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně já když jím celej den tady ty smažený věci tak jsem pak z toho hodně unavená...

      Jinak jsem ráda, že se ti Majáles líbil a třeba se tam příští rok uvidíme :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)