pondělí 11. února 2013

Na Valentýna si dejte něco dobrého



Nikdo neříká, že musíte vymýšlet nějaké extra jídla. Ale pokud budete trávit večer doma a budete chtít mít nádech Valentýna, mělo by být jídlo alespoň trošku jiné než obvykle. To ale přece neznamená, že budete najednou dělat krevety a jídla u kterých neumíte vyslovit ani název, a ještě k tomu strávíte většinu času u sporáku:)
Nejlepší je udělat něco úplně jednoduchého. Něco co máte rádi. Anebo si nechejte jídlo dovézt. U nás se přece Valentýn neslaví tak, aby jste se z něho museli...... Nejlepší ale je, když už se chcete o Valentýna alespoň otřít, pořídit si domů různé vykrajovátka, či formičky ve tvaru srdíček. Stejně je už většina z nás má doma. Všechno co stačí je naaranžovat jídlo do tvaru srdce. A hned máte Valentýnský pokrm :) Jak jednoduché.
Například můžete použít toustový chleba a formičkou na perníčky z něj vykrájet srdíčka. Jde to s opečeným i neopečeným chlebem. Z těchhle srdíček si pak můžete udělat například jednohubky, použít je jako rohlíčky do polévky, či pečivo k salátu. Na fotce na nich mám avokádovou pomazánku, kterou jsem zkoušela minulý týden. Můžete však použít jakýkoliv sýr a když do něj přidáte červenou mletou papriku, bude pomazánka červená a vy budete mít na stole červená srdíčka. Také je možnost použít červené potravinářské barvivo, to zabere vždycky :)


Pečivo ve tvaru srdce

Mám srdíčkové formy na muffiny ze silikonu. Silikonové formy ať už na cokoliv je dobrá věc, můžete v nich péct, dávat do nich prakticky cokoliv a vše Vám pak jde krásně vyklopit. Já jsem udělala vodkové želé s jahodami. Želatina má totiž jednu výbornou vlastnost, můžete ji rozpustit v čemkoliv. Většina lidí ji rozpouští ve vodě nebo v kompotové šťávě, ale když chcete něco originálnějšího a pro dospělé, rozpusťte želé v tvrdém alkoholu. Já použila vodku, půl na půl z kompotovou šťávou z jahod, aby to bylo sladké. Ale pokud bych měla doma nějakou ochucenou vodku, nebo nějaký sladký alkohol, použila bych jen ho.
Vodkové želé s jahodami

Vodkové želé s jahodami

Snad jsem Vás alespoň trošku inspirovala. Budete něco na Valentýna vařit Vy?
Mějte pěkného Valentýna
Teress

4 komentáře:

  1. jéé, to jsou super nápady! :)

    jinak moje poslední fotka kufru byl spíš pohled, jak vypadá teď. Balila jsem to trochu jinak. Teď tu mám ale blbou skříň, kam se mi vejde jen 20% věcí, takže dokud to nevyřeším, mám takhle oblečení v kufru :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vodkové želé?:) Dost dobré! Nic takového jsem ještě nikdy nedělala (v létě jen mrazím jahody do bublinkatého vína). A já pekla bábovku a sobě mrkvové mufiny. Bábovka má stejně doma nejlepší úspěch... Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bábovka je klasika a když je ještě teplá je nejlepší:)
      Vodkové želé určitě zkus, je to chuťově hodně dobré :) Já zas zkusím zamrazovat ovoce v alkoholu :) taky dobrej nápad :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)