My cooking diary – když Vás vaření prostě baví
Přišel podzim. Pěkně se
vším všudy. Na chodnících je spadané barevné listí, v kterém se Fíka s radostí
prohrabe, kopce jsou plné létajících draků, ale hlavně se brzy stmívá a počasí
(co si budeme povídat) je většinou příšerný. Právě teď nastává čas, kdy místo
vysedávání na zahrádkách restaurací a nadšeným vybíráním z jídelních lístků
raději zůstanu v teple domova a uvařím něco sama. (To je taky ten důvod,
proč poslední vařím s… bylo v červnu.)
Vařím
podle mysookinddiary.cz
V poslední době
jsem si oblíbila recepty ze stránky mycookingdiary.cz. Nedělám si iluze o tom,
že tento blog někdo nezná, ale zkoušeli jste podle něj něco uvařit? Ne? Tak to
je velká chyba. Já vyzkoušela několik receptů a musím říct, že všechny dopadly
výborně.
K snídani
Francouzské tousty
Nejjednodušším a
zároveň nejrychlejším receptem byly Francouzské tousty ze sekce „snídaně“. Na
sladkou snídani si nepotrpím, ale toustový chleba obalený ve vajíčku, který má
být ve finále sladký, jsem zkusit musela. Běžně si obaluji pečivo ve vajíčku a
smažím na pánvi naslano. Sladká verze podle Kačky byla také dobrá a rozhodně
rychlejší než smažit ráno palačinky.
Rajčatová
polévka jako z restaurace
Rajčatovou polévku jsem
obědvala několik let ještě na střední škole. Chodila jsem na ni do italské restaurace
(už neexistuje) a stála tolik, co celý oběd v jídelně. Samozřejmě s jídlem
v jídelně se nedala srovnat, za obědovou přestávku jsme ji stihly sníst a
hlavně jsme u ní mohly kouřit. Polévka od Kačí se té z restaurace v ledasčem
vyrovná, takže jestli jste ještě nakápli na dobrou rajčatovou polévku, pusťte
se do receptu.
Z polévek jsem
také uvařila zelňačku. Byla sice lepší, než moje obvyklá verze, ale té jakou
dělá moje mamka nebo sestra stejně nesahala ani po kotníky.
Kari
Podle Kačky jsem
vyzkoušela dva typy kari a to květákové a kuřecí. Obě byly hrozně dobré a zvládne
je i úplný začátečník. Já dělala kari poprvé v životě a chutnalo mi víc,
než, co jsem měla venku. Nakonec jsem oba recepty spojila a dělám ho s masem,
ale také hráškem, mrkví a květákem. Je výborné. Hlavně nezapomeňte na
citronovou trávu, koriandr a limetku, bez toho to nemá smysl vařit. Kari jsem
dokonce připravovala pro mou rodinu na narozeninový oběd. Všem, babičce i mamce
moc chutnalo, takže pro mě to je jídlo, které pravidelně vařím a vařit budu.
Závěrem můžu říct, že
recepty, uvedené výše určitě nebyly těmi posledními, co jsem zkoušela uvařit.
Nově se na blogu objevil recept na „Naší Goreng“ – smaženou rýži, na který už
mám políčeno. Smaženou rýži mám ráda a často si ji dávám, ale ještě nikdy jsem
nezkoušela dělat vlastní.
A co Vy? Znáte blok
Kačky? A zkoušeli jste podle něj něco uvařit?
Krásný zbytek dne,
Teress
Podle koho už jsem na
blogu vařili?
Kačky blog sleduju snad od začátku, ale ještě jsem podle ní nic nevařila. Ale moc ráda vařím a peču podle Kačí z blogu Smooth Cooking :).
OdpovědětVymazatBeautyOfLife blog
Děkuji za tip, alespoň vím, podle koho mám vařit příště :-)
Vymazat