Monte Bú restaurant a steakhouse
Údolní 532/76, 602 00 Brno, (odkaz)
Pokud dostanete chuť na
hovězí steak, asi byste v Brně těžko hledali příhodnější místo, než je
restaurace Monte Bú. Trefný název doplňuje lokalita Kraví hory, ve které se
restaurace nachází. Umíte si představit snad ještě lepší umístění pro steakhouse?
Samozřejmě jen to pro dobrý steak nestačí a proto má restaurace vlastní zrárnu
masa, kde maso více jak 60 dní dozrává (zdroj:
web Monte Bú).
Do Monte Bú jsem se
chystala několik let. Vzhledem k tomu že miluji jídlo, ráda o něm mluvím a
jsem z Brna, nebylo těžké si o restauraci udělat obrázek už
z doslechu. Její steaky jsou v Brně vyhlášené a vždy jsem na ně
slyšela samou chválu.
S přítelem jsme se
nedávno do restaurace vypravili a konečně zjistili, jak to tedy s těmi
steaky je.
Stylový
interiér
Interiér restaurace je
vážně stylový a po příchodu je Vám hned jasné o co tu jde především. Těžké
židle pokryté kraví kožkou, dřevěné podlahy a železné lampy dobrý dojem jen
podtrhnou.
Číšníci, kteří se nám věnovali,
byli milí a vše nám s lehkostí vysvětlili, což jsem ocenila hlavně při
výběru steaků. Na nic jsme nečekali a veškeré jídlo i pití nám bylo doneseno
pár minut po objednání.
Jediné co bych servisu
vytkla je servírování amuse bouche, což je malý předkrm, většinou podávaný jako
pozornost podniku (určitě jste se s tím setkali) v podobě výborné
paštiky. Ten nám byl beze slova položen na stůl. Většinou když Vám něco
takového v restauraci přinesou, řeknou Vám k tomu alespoň nějakou
větičku. V restauraci na takové úrovni jako je Monte Bú bych to čekala
určitě jinak, ale lze vytýkat něco, co má být vstřícným gestem? Také načasování
tohohle předkrmu nebylo zrovna šťastné, jelikož jsme ho nestačili ani ochutnat
a už nám byla přinesena polévka, po které nám byl předkrm odnesen.
Pozornost podniku. Moc dobrá paštika, kterou jsme bohužel stihli jen tak tak ochutnat.. |
Hovězi vývar, jsem neochutnala, ale vypadal krásně. |
Sopa Azteca je mexická polévka, která mě neoslovila, na mě byla hodně ostrá a jinak nevýrazná. |
Ale vypadal hrozně krásně, co myslíte? |
U
steaků si na své přijde každý
Všechny Vás určitě
zajímá jak je to tedy s hovězími steaky v téhle velmi známé
restauraci. Na výběr máte několik druhů mas od různých plemen.
Vybíráte si plemeno
(české, japonské, z USA nebo argentinské) poté druh masa (svíčková,
pupek…) a samozřejmě propečení masa.
Český filet steak - dokonalý! |
Ke steaku jsme měli pepřovou omáčku BBQ omáčku (obě moc dobré), fazolové lusky (mám raději jinak ochucené), salát Coleslaw (výborný) a bylinkovou bagetu. |
Na řezu |
Ke
steaku si vždy dám pepřovou omáčku
Dala jsem si český
filet steak s pepřovou omáčkou (ze svíčkové) a byl výborný. Skvěle
propečený, ochucený a naservírovaný. Co chcete napsat o výborném steaku? Tady
ho prostě umí se vším všudy.
V restauraci jsem
si toho samozřejmě dala více, ale pokud bych si něco měla dát znovu, byl by to
právě výše zmíněný steak a také dezert v podobě ananasu s mascarpone
a grilovanými ořechy.
Výborný dezert, který bych si dala kdykoliv znovu jen bych příště poprosila nepocukrovat (nemám ráda pocukrovaný dezerty, když jsou sladký sami o sobě). |
Mimochodem milovníci chilli
si zde přijdou taky na své, protože mám pocit, že alespoň kousek papričky jsem
neviděla jen v dezertu J
Z návštěvy restaurace
mám dobrý pocit, užila jsem si výborný steak s milou obsluhou a na ten si
sem opět ráda zajdu.
Jak jste na tom se
steaky Vy milí čtenáři, máte je rádi? Pamatuji si, že stejnou otázku jsem Vám položila
před třemi lety a ukázalo se, že mě sleduje hodně vegetariánu, tak jsem sama
zvědavá, jak je tomu dnes.
Znáte restauraci Monte
Bú? Navštívili jste ji někdy nebo se na návštěvu teprve chystáte.
Krásný i když
chladný den Vám všem a hodně dobrého jídla,
Teress
PS. V Monte Bú probíhají často nějaké akce, je tedy pravda, že si za ně pěkně připlatíte, ale takový gurmánský večer s Pohlreichem, který se zde minulý měsíc konal, nemusel být vůbec špatný.
me by zajimalo co jejich hambace jestli sem nebo do escobaru
OdpovědětVymazatTo jsem ještě nezkoušela, až půjdu do Monte Bú příště hamburger bych určitě zkusila, jelikož chystám článek speciálně o hamburgerech v brněnských restauracích. Ale ten steak jsem ochutnat chtěla, protože jsem na něj slyšela spoustu pozitivních reakcí a ty nelhaly.
VymazatMám to do Brna poměrně daleko, ale je pravda, že občas projíždíme okolím, když jedeme třeba na Slovensko. Díky za tip na dobré jídlo.Já totiž steaky a všeobecně hovězí fakt můžu a tahle restaurace vypadá fakt stylově, a to nejen názvem :D. Letos máme v plánu vyrazit na pár dní na Pálavu, takže to je coby kamenem dohodil .)
OdpovědětVymazatJestli máš ráda hovězí a budete mít cestu, tak tam určitě zajdi, věřím, že si pochutnáš.
Vymazat