úterý 21. dubna 2015

Frky od opilého stolu

Víte, kde je nejlepší scházet se s přítelkyněmi? Kde zaručeně proberete závažná témata? Kde si vyměníte velké množství kvalitních informací? Nevíte? Přece tam, kde se zpravidla nejčastěji všichni scházejí. Přece v hospodě, restauraci, baru…říkejte tomu, jak chcete.

Naše hospodská konverzace se vždy ubírá tímto směrem:
  • Novinky – to, co se změnilo od našeho společného setkání. Nejkratší fáze hovoru. Asi jsme všechny nudné a moc se toho u nás nemění. Práce pořád stejná, vztahy také, děti nemáme.
  • Pomluvy – jak už jsem psala výše, jsme holky nudný. A protože na našich životech nic moc k probírání není, probíráme životy druhých. A to do detailu. Na nikom nenecháme nit suchou. K tomuto bodu se mnohokrát vracíme i v další části hovoru, ale v něm zvládneme několikrát zopakovat tutéž informaci a tvářit se u ní, jak je životně důležitá.
  • Jakože cože – nejveselejší fáze. Smějeme se všemu. Opravdu všemu! Hloupé je, že si většinou druhý den nepamatuji, čemu jsme se tolik smály. Jen vím, že jsme se smály hodně a já se výborně pobavila. V této fázi nebývá výjimkou, že máme vypité větší množství alkoholu, chodíme častěji na záchod a každý mluví o něčem jiném.



Zápis z posledního setkání:

Známá prodává koně samozřejmě i daleko za hranice.
„To letí ty koně letadlem?“
„Ano“
„Sami?“
„Ano.“
„A co když po cestě vystoupí.“
„Z letadla asi těžko vystoupí.“¨
„V tom případě vystoupí, až je letadlo na letišti. Vystoupí si z letadla, a aby se neztratil, na letišti už na něj čeká nějaký chlap a v ruce svírá cedulku kůň?“
„Ne, on letí v zavazadlovém prostoru.“
„To se ty lidi musí hodně divit, když čekají na zavazadla u pásu a najednou vyjede kůň.“
„Už jste jedly?“
„Ne, čekaly jsme na tebe.“
TICHO
„Ty prodáváš koně do Japonska a nechceš nás pozvat ani na pizzu?“


Také vedete výživné rozhovory u opilého stolu?

Mějte se moc hezky,

Teress

1 komentář:

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)