pátek 3. dubna 2015

DIY: Velikonoční výzdoba (a něco málo o Velkém pátku)

Krásný Velký pátek moji milí čtenáři. Věděli jste, že Velký pátek je v řadě zemí prohlášen za den pracovního klidu? To znamená, že lidé nechodí do práce, dokonce jsem někde vyčetla, že by to chtěli zavést také u nás. Dokonce je v nějakých zemích zakázáno pořádat například taneční slavnosti a sportovní akce. Dnes je vlastně den Kristova ukřižování, a nemělo by se dělat nic se zemí, takže nechoďte okopávat zahrádku (i když kdo by to v tomto počasí dělal). Mimo jiné dnes by se prý měly otevírat hory, v kterých jsou schovány poklady. Pokud tedy bydlíte v Moravském krasu jako já, můžete se hned jít po nějakých pokladech podívat. Ale co si budeme povídat, znáte někoho, kdo by na Velký pátek našel nějaký poklad?

Velikonoční pondělí se kvapem blíží a proto je dnes asi poslední šance, kdy si udělat Velikonoční výzdobu. Ukážu Vám dva DIY tipy, kterými jsme si vyzdobili byt u nás doma. Už nám jen chybí nabarvit vajíčka, která ozdobí jídelní stůl. Ale barvím až v neděli. Kdy barvíte vajíčka vy? Všimla jsem si, že někdo je barví daleko dříve, ale uvařená vajíčka přece nemůžou dlouho vydržet.

DIY návody:
Domnívám se, že postup je zřejmí z fotografií. Jediné, co zřejmé není je, že budete potřebovat dvě šablony, jednu ve tvaru vajíčka a jednu ve tvaru zajíce. Zadejte si do Googlu „šablona vejce“ nebo „šablona zajíc“ a vyberte si tu, která se Vám zalíbí nejvíc. Vystřihněte ji a šablona je na světě.

Visící vajíčka




Barevní zajíci




Jak si to doma zdobíte Vy?

Mějte se krásně,

Teress

2 komentáře:

  1. Máme doma československý kalendář, tak jsem koukala, že Slovensko má tento den jako státní svátek a my nic. :D Ty ušáci jsou super, jinak vajíčka také barvíme v neděli. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přítel říkal, že příští rok by to měl být svátek i u nás.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)