pondělí 17. března 2014

Orchidej a tulipány u Kopřivů

Krásný den moji milí čtenáři. Když jsem se podívala dneska z okna, nestačila jsem se divit, jak je venku zamračeno. Minulý týden svítilo sluníčko, ven jsem chodila jen v mikině a nějak jsem se vnitřně naladila do módu „je tu jaro“. Dokonce jsme se s Božským a kamarádku byli podívat do zahradnictví v Šebrově,  o kterém jsem už několikrát psala (tady), byla tam výstava orchidejí a hlavně tulipánů. Tulipány miluji, je to moje oblíbená kytička. Daleko větší radost mi udělá, když mi Božský přinese jeden tulipán, než kytici růží. Růže jsou takové profláklé, vůbec nechápu, proč většina chlapů má pocit, že má pořád dokola kupovat růže.

Ale teď k té výstavě. Bylo tam tolik tulipánu, že jsem takových druhů pohromadě snad ještě neviděl (a to jsem byla v Holandsku J), mimo jiné tam bylo i velké množství nádherných orchidejí. Kdybych je uměla pěstovat, tak bych si nějakou hezkou pořídila domů, ale to já neumím. Myslím, že jsem nejlepší v tom „jak rychle zabít orchidej“. Po týdnu u mě doma ji upadne celý květ. Ale ne že by opadávala pomalu po lístečku, ona ten život chce vzdát vždycky tak rychle, že ze sebe shodí rovnou celý květ, takže mi zbude jen nevzhledný pahýl, který trčí z květináče.









Vzhledem k tomu, že se u nás doma nedaří ničemu co má květ, koupila jsem si v Šebrově květináčky s tymiánem a oreganem s tím, že příště pořídím ještě mátu a bazalku. Bylinky jsou totiž moje velká radost, ráda vařím, takže je vždycky zužitkuji. Doufám, že tak jako loni i letos v Šebrově v Zahradnictví u Kopřivů proběhne bylinkový týden. Samozřejmě Vás o případné akci budu informovat na mém facebooku.

Co vy a různé rostlinstvo, daří se mu u Vás? Nebo jste jak já a přežije tak tak kapradina?

Mějte se krásně a ať Vám pracovní týden rychle uteče,

Teress

3 komentáře:

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)