úterý 25. března 2014

Moje vášeň jménem Scrapbook


Krásný den moji milí čtenáři, ráda bych Vám napsala něco, co mi už delší dobu vyplňuje moje volné chvilky (i ty, co bych se měla učit, psát bakalářku nebo si chystat otázky ke státnicím…jsem prostě nezodpovědná). Jedná se o Scrapbook, a protože jsem se rozhodla, sem občas přidat nějaký článek o technikách, nástrojích a věcí, co k tvoření používám, ráda bych Vás uvedla do toho, co to Scrapbook je.
 
Stránka z alba


Scrapbook je převážně pro ty, co rádi tvoří, zaznamenávají si různé zážitky, rádi fotí (nebo se fotí), zdobí si byt fotkami, dávají přáníčka.

Na počátku bylo jen slovo Scrap (výstřižek), dnes si ale pod tímto slovem můžeme představit spoustu dalších věcí. Mnoho lidí po celém světě v něm našlo svoji zálibu a trávení času. Stačí jen do instagramu zadat slova jako Scrap, scrapbook, scrapbooking a vyjede Vám spoustu obrázků tvorby z celého světa.
Scrapbook je převážně album s fotografiemi, kde se kombinují různé podkladové materiály a doplňky, podle Vašich představ. Neexistuje návod na to jak album tvořit a co k němu používat, je to jen o fantazii autora. To co se líbí přímo Vám a to co tím chcete vyjádřit.

Stránky z deníku
Pro mě jsou tyto alba daleko krásnější, než když mám fotky jen v elektronické podobě, nebo naskládané v obyčejném albu na fotografie či poházené v krabici. Je to něco, k čemu se velmi ráda vracím a stále dokola se dívám na již vytvořené stránky, na techniky, které jsem k nim použila a přemítám o tom, co příště udělám lépe. A samozřejmě mě to vrací do doby, kdy byly dané fotky pořízeny a jak mi tam bylo krásně.

Valentýnské přáníčko

K tvoření se používají různé vzorované papíry, různých tlouštěk a velikostí, nálepky, kartonové výseky, papírové kytičky….je toho spousta. Všechny tyto věci lze následně použít i na pohlednice, přání, kalendáře, rámečky na zdi…je toho mnoho. Mnoho možností. Možná i proto jsem si tuto tvorbu tak zamilovala. Nikdy nestagnujete a vždy tvoříte něco nového, něco v čem je kousek Vás a Vašeho života.

Znáte Srapbook? Tvoříte rádi s papíru? Doufám, že ano, protože mám v hlavě spoustu článků a soutěží na toto téma. A doufám, že Vás to bude bavit alespoň tak jako měJ

Teress


4 komentáře:

  1. Je to skvělé, dřív mě něco takového taky bavilo, teď vím ,že by mě to brzo omrzelo a zůstalo to někde v šuplíku... jsme lenoch My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to škoda? Doporučuji zkusit, třeba Tě to zase chytne :-)

      Vymazat
    2. Myslím ,že by chytlo, ale jenom na jedno odpoledne ..už se znám

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)