středa 18. prosince 2013

Vánoční trhy na Svoboďáku a něco navíc


 Krásný den moji milí čtenáři, jsem si jistá, že jste už všichni na nějakém vánočním trhu byli. To já po své předlouhé nemoci (stejně ještě nejsem úplně zdravá, teď pro změnu léčím následky antibiotik) jsem se k nějakému trhu dostala až teď. Se sestrou jsme šly na Svoboďák a pak na Zelňák (Brno), bohužel už se stmívalo, takže fotek mám málo a ještě v ne moc dobré kvalitě.

Trhy na náměstí Svobody jsou letos ještě horší než loni. Na stánkách se nedá nic moc koupit, a když si něco koupíte, tak se to po většinou nedá jíst ani pít a je to hodně drahé. Jediná přednost trhů je ta, že je tam nazdobený stromeček (což třeba na Zelném trhu takový není) a veliký Betlém. Betlém je opravdu krásný a nebít ho a toho stromku, tak na tyto trhy určitě nejdu, protože nevím, co bych tam dělala. Se sestrou jsme si dali punč, který vůbec nebyl dobrý (pochybuji o množství alkoholu v něm) a přesunuly se na Zelný trh.





Na Zelném trhu už je to o něčem jiném, dá se tam koupit spoustu zajímavých věcí, například přírodní soli do koupele, o kterých jsem Vám už psala tady. Letos jsem si koupila od každého druhu po pytlíku. Takže pokud budete mít cestu kolem, určitě si nějakou sůl kupte, jsou skvělé.

Mimo trhy mě sestra zavedla do prodejny sýrů a jiných potravin La Formaggeria, my jsme byly na Zelňáku, ale pobočky jsou v Brně na více místech. Například v nákupním centru v Krpoli, kam chodím docela často. Divím se, že mě ještě do prodejny nenapadlo jít. Koupila jsem si parmazán a prosciutto, kterou Vám přímo v prodejně nakrájí na tak tenké plátky, že přes ně skoro vidíte. Ale ta chuť, ta je nezapomenutelná, jak sýr, tak šunku jsem si zamilovala a mám v plánu z prodejny vyzkoušet i víc věcí. Kdybyste šli náhodou někdy kolem prodejny, určitě neváhejte a zkuste vstoupit, rádi Vám od všeho dají ochutnat, takže víte, co kupujete.




Poslední věcí, kterou bych se Vám chtěla pochlubit, jsou nové papučky z Lídlu, mně se moc líbí a mají je ve více barvách, kromě toho tam teď mají spoustu svetrů a triček jak dámských tak pánských, takže pokud ještě potřebujete nějaký dárek, tak se tam zkuste podívat. Mimo oblečení jsem tam viděla i vrtulník na dálkové ovládání, jakousi televizní hru a spoustu dalších věcí. Navíc k nákupu nad 900,-Kč dostanete Vánoční CD Lucie Bílé.(Lídl Krpole).



Chodíte někam na trhy? A kde jsou podle Vás nejlepší? My s Božským půjdeme ještě v sobotu za světla, takže udělám spoustu fotek trhů na Zelňáku i na Moraváku, ať to tu máme kompletní J

Příjemný předvánoční čas Vám všem


Teress

4 komentáře:

  1. Já se tam chystám ve čtvrtek s kamarádkama, obvykle se trhům vyhýbám obloukem, protože je tam strašný nával a samotnou mě oblézat stánky nebaví a chodím tam, jen když musím (kdyby tam náhodou měli nějaké pěkné věci na dárky).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší je tam jít dopoledne, to tam skoro nikdo není :) To mám v plánu na zítra, ale bez tak než vstanu tak bude poledne :)

      Vymazat
  2. Milá Teressko, je u tebe krásná vánoční atmosféra, to se mi moooc líbí ;-). A pantoflíčky jsou superbezvadné, pro opravdovou kočku. ;-) Já si užívám trhy v Českých Budějovicích, kupuju si tam horké kaštany, palačinky a topinky s česnekem, pak taky malá mejdlíčka a pruhované hrnky a je mi hej. ;-)
    Přeju Ti krásné, vlastně NEJkrásnější Vánoce...a příští rok se těším na naše další blogová shledávání. :-*
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Přeji Ti všechno nejlepší do nového roku a jsem si jistá, že se tu příští rok určitě uvidíme.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)