čtvrtek 5. prosince 2013

Spotřeba vs. nákupy za říjen listopad (2013)



Krásný den moji milí čtenáři, minule jsem Vám tady psala, jak jsem měla krásný listopad (tady) a dnes to se mnou jde z kopce. Na konci listopadu jsem byla skoro dva týdny nemocná, poté následoval týden zdraví a teď jsem zase týden jak mátoha. Jediné co mě utěšuje je to, že mám zřejmě jinou nemoc, než jsem měla před týdnem. Navíc se ze mě stává expert na léky, takže kdybyste chtěli vědět, co na co pomáhá, tak určitě napište.

Vzhledem k tomu, že dneska zřejmě na žádné čerty a Mikuláše nebudu mít náladu, tak jsem se rozhodla zrekapitulovat kosmetiku za poslední dva měsíce. A přestože jsem loni touto dobou pekla adventní kalendář (klik) tak letos Vám tady můžu alespoň upéct článek.

Spotřebováno:


Suchý šampon (Schauma) je výborný. Jediný suchý šampon, co mi vyhovuje, jen na můj vkus má dost podivnou vůni. Jsem tmavovláska, takže občas mě suché šampony nedělají dobře, ale tento je perfektní. Krásně se z vlasů vyčesává, odmastí je, dá jim objem a nejde v nich vůbec vidět. Splňuje všechno, co od suchého šampónu čekám. Určitě si ho půjde ještě koupit, stejně tak jako masku na vlasy (Macadamia), dlouho jsem uvažovala o tom, že si ji pořídím. Nakonec v LB byl vzorek (vystačil na dvě použití), který mě přesvědčil o koupi plného balení. Krásně voní, nemastí vlasy a má nádherný obal. Jo, obal je polovina úspěchu J



Před několika dny jsem tu psala recenzi na vánoční Lush (tady), ještě jsem měla cukrový peeling Santu a ten byl hrozný. Vůbec nechápu, jak to někdo může prodávat. Bylo to jak kámen a vyloženě mi to odíralo kůži. Což nechápu, protože jsem na cukrové peelingy četla samou chválu. Že bych měla špatný kus? Každopádně na cukrové peelingy na nějaký čas raději zapomenu. Raději jsem ve vaně používala sprchovou pěnu od Rituals - Mandarin a Mint. Z té jsem nadšená a jsem moc ráda, že mám ještě jedno neotevřené, protože pěnu jsem si zamilovala. Milionkrát lepší než obyčejný sprcháč. Jen mě udivilo, že pěna vydržela tak krátkou dobu. Měla jsem 50 ml a za týden byla lahvička prázdná. Když si vezmu, že 150 ml stojí přes dvě stovky, tak mi to přijde celkem drahé.



Během posledních dvou měsíců jsem spotřebovala dvě masky. Jupí! Nějak se mi začaly doma hromadit. Slupovací maska s kaviárem od Avonu (recenzezde) mě nezaujala, stejně tak jako maska ze zeleného jílu (Argital). Zelený jíl asi nebude nic pro mě, hodně mi smrdí, vysušuje mi pokožku. Také jsem někde četla jak je to výborné na černé tečky, ale mě to s nimi vůbec nic neudělalo. Vlastně jsem na sobě nezaznamenala žádnou změnu, takže masku od Argitalu už nikdy. Dokonce ani na micerálku od Biodermy jsem názor nezměnila (článek). Také jsem byla hodně zklamaná ze slaměnkových krémů od LÓccitane, měla jsem noční i denní a nepořídila bych si je. Na můj vkus byly hodně tuhé, špatně se roztíraly a vůbec nehydratovaly. Z pleťové péče jsem byla v celku spokojená jen s jednou věcí a to s tonikem pro normální a smíšenou pleť (Ryor), ale stejně na něm nebylo nic extra. Takže nemám zájem si ho koupit znovu.



Probrala jsem doma nějakou dekorativku a bohužel po pěti letech (!!!) musím nechat odejít dvoje oční stíny. Jednu větší paletku od Qianyu a jednu menší od Avonu. Svého času jsem je hodně používala a udělaly mi velkou službu. Dnes už bych si je sice nekoupila (stouply nároky), ale myslím, že je to jedno, protože ty už zřejmě nikde neseženete. Stejně tak jako minule ode mě odchází i fix na oči od Elfu. Řeknu Vám to takto, sice jsou Elfí tužky levné, ale vydrží sotva měsíc a potom vesele dopisují. Jinak by úplně špatné nebyly, ale raději si koupím dražší fix, který budu mít alespoň tři měsíce.



Pamatujete si, jak jsem psala o kosmetice, co jsem si nakoupila v Chorvatsku (klik), tak už jsem spotřebovala jedno levandulové mejdlíčko a bylo vážně úžasné. Pěkně vonělo a hodně mydlilo, pokud pojedete do Chorvatska a narazíte na ně, určitě si je pořiďte. Tělové mléko s esenciálními oleji (L´Occitane) bylo také super. Měla jsem po něm nádherné jemnou a provoněnou pokožku. Asi si půjdu koupit větší balení. O gelovém antiperspirantu (Lady Speed Stick) jsem se zmiňovala nedávno (klik) a dnes už odmítám o něm vůbec psát.

Jako poslední bych Vám ještě ráda přiblížila vlhčené ubrousky z Lídlu. 15 ubrousků za 10 korun, není vůbec špatný kup. A jsou docela kvalitní. Zkoušela jsem je i na obličej a vůbec nedráždí, nevysušují a skoro nelepí.

Novinky:



Suma sumárum:
 -17 spotřebovaných věcí. Za poslední dvě rekapitulace, jsem měla vždy 16 věcí, takže takový malý krůček kupředuJ
+ 22 novinek. Omluvám si to tím, že jsem hodně věcí dostala dárkem J, takže to nikterak neřešímJ

Z minula mám +28 produktů :-/ , sečtu odečtu a jsem na + 33, no něco přece musím používat teď.


Krásnou mikulášskou nadílku Vám všem, užijte si ji lépe než já (už teď Vám závidím J).


Teress

2 komentáře:

  1. Mockrát děkuju za pěkný komentář:-) máš hezký blog přidala jsem se do čtenářek:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)