neděle 22. prosince 2013

Brňenské vánoční trhy

Krásnou poslední adventní neděli Všem. To nám ten čas utíká, Vánoce jsou za rohem. Až je mi to trošku líto. Ale to nevadí, protože po Vánocích bude Silvestr, tak se budu těšit na něj!

Dnes bych Vám chtěla napsat pár řádků a ukázat pár fotek z brněnských vánočních trhů. Které jsme včera s Božským navštívili. A pozor, dnes jdeme zase! Prý nasát vánoční atmosféru J


Svoboďák

O trzích na Svoboďáku už jsem psala tady. Podle mě jsou to nic neříkající trhy. Takové nevánoční. Nevím proč, ale k srdci mi nepřirostly. Včera se mi ale líbilo RWE. Které na náměstí mělo velký stan, kde jste si mohly nazdobit perníček. Já jsem sice jít zdobit chtěla a myslím, že Božský by se poddal  J. Ale o zdobení byl opravdu velký zájem a bylo tam plno. Uvidíme, jak to tam bude vypadat dnes. Mimo to tam stojí historická tramvaj, kde si můžete vzít betlémské světlo.




Trhy na Moravském náměstí

Co je na těchhle trzích super, je kluziště. Určitě se tam vypravím ještě jednou s bruslemi. Kluziště sice není nijak velké, ale když jsme včera šli kolem (cca 14:00), tak tam bruslili dva lidé. Takže s nikým se tam mačkat nebudete. Bruslení stojí 50 korun na časové pásmo. Časová pásma jsou za den tři a každé je jinak dlouhé, ale všechny jsou kolem třech hodin. Jinak jsou tyto trhy, asi nejhorší v Brně vůbec. Připomíná mi to pouť. Jsou tam asi tři kolotoče, u každého hrají jinou hudbu. Řve to tam na všechny strany a s Vánocemi to tam nemá nic moc společného. Asi jen kromě toho, že tam prodávají jmelí a vánoční stromky.


Trhy na Zelňáku

Moje oblíbené trhy. Je tam vše co k Vánocům potřebuji. Pěkná vánoční hudba, pečené kaštany, punč, svařák, spoustu prkotin J (od pletených ponožek, přes marmelády až po dřevěné hračky). Po zkušenosti z minulých trhů, kdy jsem si na Svoboďáku koupila punč, který se nedal pít, jsem si raději koupila horkou čokoládu s Baileys a byla opravdu výborná. S Božským jsme se shodli na tom, že si ji budeme dělat doma J. Kromě jiného jsem zahlédla, že tam prodávají v jednom stánečku i makronky, za 20 korun jednu, takže pokud nevíte kde si nějakou koupit, tak se vypravte na Zelňák.
Zelňák u mě letos zabodoval, speciálními kelímky a hrnečky k příležitosti vánočních trhů. Hrneček jsem si sice nekoupila, jelikož se mi moc nelíbil. Ale to je jen můj subjektivní postoj a věřím tomu, že příští rok se mi líbit určitě bude a koupím si ho. Každopádně je to krok správným směrem.



Mimo jiné jsme se šli projít na Petrov, kde je v zahradách položený klavír. Na klavír si může zahrát každý procházející a zapůjčila ho „Husa na provázku“. Musím uznat, že bylo zábavné sledovat, jak kolem chodí lidé, a každý si do klavíru něco zaťuká. Jen se bojím, že tam klavír moc dlouho nevydrží. Sice tam má stát až do září, ale myslím, že ho někdo do té dobry rozbije L



A to je pro dnešek vše. Užijte si poslední neděli před Vánoci, nasávejte atmosféru a mějte se moc a moc krásně.

Teress



4 komentáře:

  1. Já letos ty trhy nějak zazdila... úplně mi postačil soudní výlet do Valašských Klobouk na mikulášské trhy. Akorát ve čtvrtek jsem se vydala se dvěma kamarádkama na Svoboďák, tam jsme si daly každá turbomošt (ten je super) a pak jsme zalezly do kavárny na punč. Nic víc jsem letos z trhů neviděla. Přijde mi to pořád takové stejné a přecpané...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Turbomošt jsem neměla, ale všude na něj byly obrovský fronty, takže věřím tomu, že byl určitě dobrý.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)