pátek 4. října 2013

50 Odstínů šedi, návod na to, co se nám má líbit…

„Christiane, prosím," zakňourám.
„Co bys ráda, Anastasie? Svěř se mi.“
Z hrdla se mi dere další sten. Vyklouzne ze mě a pak se pomalu vrací, znovu
zakrouží pánví.
„No tak,“ dožaduje se.
„Tebe, prosím.“
Konečně nepatrně zvyšuje tempo, jeho dech se pozvolna úží. Jakmile chytne
rytmus, cítím, že se uvnitř mě začíná schylovat k bouři.
„Ty. Jsi. Tak. Sladká,“ vydechuje do rytmu svých pohybů. „Tak. Strašně tě chci.“
Zavzdychám.
„Jsi. Jenom. Moje. Udělej se. Bejby,“ procedí. A zase jsou to jeho slova, co mě postrčí přes okraj té propasti. Mé tělo ho
pohlcuje v divokých pulsujících stazích, do polštáře křičím zkomolenou verzi
jeho jména. O dva drtivé pohyby později mě Christian následuje.


zdroj
Četli jste 50 Odstínů šedi? Já ano a postupem času zjišťuji, že ho četla každá druhá holka a každý pátý kluk. Od té doby co tenhle fenomén proběhl naší republikou, už se o sexu nemluví tak jako dřív. City už jsou každému víceméně jedno a to co se nám dřív v posteli líbilo, jako kdyby se ztratilo někde v dáli. Každá holka je najednou submisivní, i když předtím pomalu ani nevěděla, co to znamená.

V módě jsou teď facky, škrcení a modřiny na obou stranách. Role se mění rychlostí blesku, nikdo neví jestli zrovna holka vrazí chlapovi a nebo naopak. Nikdo neví, co chce a co mu dělá dobře, všichni se ale chtějí cítit tak jako Anastasie a její šedivý stín. Ale opravdu se málo komu povede, že se udělá jen kvůli tomu, že ho někdo liskne. U holek je malá pravděpodobnost toho, že se udělají hned, když do nich chlap zasune.

A rada pro pány (ne, že bych věřila, že nějaký pán čte tady ty moje holčičí moudrosti J):

Pokud nemůžete svoji přítelkyni dovést k vrcholu, prostě ji řekněte, ať se udělá. Vypadá to tak, že pokud řeknete něco ve stylu: „Udělej se bejby!“ orgasmus je zaručený a okamžitý.

Teress

13 komentářů:

  1. Četla jsem ze zvědavosti v originále, i další díly, protože jsem byla zvědavá, jak dopadne to minimum děje, co tam je. Nedočetla jsem. Ani ty sexuální scény už na mě nijak nepůsobí, když je to všechno na jedno brdo. Autorka neumí psát, v jednom kuse se opakuje, mně to zkrátka uráží mé literární cítění.

    A než mi někdo odpoví, že takové knížky se nečtou pro jejich literární úroveň - četla jsem i erotické romány, které byly napsány vkusně a s dobrou dávkou literárního citu, takže si člověk nepřipadal, že čte brak k uspokojení nejnižších pudů.

    P. S.: S takovým stíhačem jako je Christian bych nevydržela ani týden, ať už by byl v posteli sebelepší. Nesouvisí to s tím, jestli mám nebo nemám submisivní stránku. Jen nesnáším control freaky a stíhače a teda pan Grey je stíhač na n-tou, hotová dusící popínavka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně s Tebou souhlasím, scény jsou pořád stejné, takže nakonec z toho člověk stejně nic nemá.

      Mohla by si mi prosím doporučit nějaké lepší erotické romány?

      Vymazat
    2. Tyjo, teď mě nic nenapadá, já to zas tak často nečtu. :D Spíš co mi tak přišlo pod ruku v knihovně... Bertrice Small neměla špatné věci, jak co. Záleží, jestli máš ráda historické zasazení. Jo a mám ráda Fantoma opery, tak jsem si nemohla odpustit Unmasqued od Colette Gale. Ale je spousta sečtělejších čtenářek než já a zrovna u tohohle žánru záleží opravdu hodně na osobních preferencích. :D

      Vymazat
    3. Děkuji zkusím se po tom mrknout :)

      Vymazat
    4. To jsou spíš ty historizující typy, takže to možná nebude pro ty, co historické neerotické romány nemusí.

      Vymazat
  2. Já jsem četla pár stránek česky (nuda, nuda, šeď, šeď... :D) a kousek i anglicky (co kdyby to bylo překladem, že...). Taky nuda.
    Asi jsem divná, ale prostě ne, tohle není nic pro mě. Sexuální scény mi nepřipadají kdovíjak převratné (a hlavně nijak dobře napsané, což dělá hodně), a hlavní hrdinka působí docela hloupě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní hrdinka totiž asi dost hloupá je, na to jak tam pořád dokola melou o tom jak je strašně chytrá... navíc mě přijde jako skrytá zlatokopka :-D

      Vymazat
  3. Teress, tohle mě dostalo. Já to nečetla a po Tvé recenzi (a ještě jedné taky dost dobré od USB) asi ani číst nebudu. Píšeš skutečně bravurně:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemá cenu to číst, já bych to znovu nečetla, je to stejný jako když si pustíš dost hloupej americkej romanťák...

      Za pochvalu Ti moc děkuji, dělá mi to velikou radost:)

      Vymazat
  4. Nečetla. Z principu. Nemám ráda masovky a jsem na to hrdá :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  5. No tak tedy nevím, jestli se mám někdy do tohohle pustit a nebo to jen s mávnutím rukou přejít XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížka se čte velmi rychle, takže pokud nevíš, klidně si ji přečti, nic tím rozhodně neztratíš.

      Vymazat
  6. ja som tuto knihu nečítala a ani ma neláka. Ked vidim aká je hrubá, mám pocit, že by som ju nikdy nedočítala. Radšej mám knihy psychologické, motivačné alebo na rozvoj osobnosti. A ked už nejaký román, tak max 200 strán.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)