středa 6. března 2013

Spaghetti



Miluju špagety!


Je to moje nejoblíbenější jídlo už od dětství. Vzhledem k tomu, že nejsem nějaký velký zastánce masa a doma bych ho raději ani nedělala, máme špagety pořád. Obvykle alespoň jednou týdně. Přemýšlím, jestli jsem někdy v životě potkala člověka, který by mi řekl, že je nejí. Asi ne.
Dnes bych Vám chtěla představit moji oblíbenou omáčku ke špagetám, není sice nejzdravější a žádný Ital by ze mě asi radost neměl, ale je vážně moc dobrá. Prakticky všechno co k ní potřebujete, máte v lednici (nebo alespoň já ano:)).

Základem pro omáčku je smetana ke šlehání a cherry rajčátka. Bez toho by to nebylo ono:).

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a poté nalijeme smetanu ke šlehání. V této fázi můžeme dát prakticky cokoliv (kukuřici, rukolu, lososa…). Nakonec přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčátka, osolíme, opepříme, přidáme trošku nastrouhaného muškátového oříšku. Prohřejeme a máme hotovo. Celá omáčka trvá asi 5 minut.

Když je sezóna chřestu, dávám jen chřest a cherry rajčátka. Chřest ale před tím v osolené vroucí vodě pět minut povařím. V létě je omáčka výborná s nakrájenými cuketami. Opravdu, záleží na sezóně a na vaší chuti.

Na fotce mám omáčku z avokáda, rukoly, šalotky a samozřejmě smetana a cherry rajčata. Také byla výborná. Vlastně nevím, jestli mi nějaká kombinace někdy nechutnala. Myslím, že všechny byly vždy dobré. Při vaření téhle omáčky se řídím heslem: „V jednoduchosti je krása“, snažím se dávat vždy co nejmíň surovin. To znamená, že když cherry rajčátka mají v hrnci vždy své místo už nedám víc jak dvě další věci.





Jak děláte špagety vy? Máte je také tak rádi jako já?
Pěkný špagetový den

Teress :)

9 komentářů:

  1. Vypadá to super! :) My špagety máme asi jen jednou do roka, v rodině je nemá nikdo rád. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo by neměl rád špagety, že hlavně hodně sýru ! :) Já mám nejraději všechna jídla od maminky, ale když si vařím sama, tak mám nejraději svou česnečku... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Česnečku tu taky miluju :) Úplně jsem na ni teď dostala chuť:)

      Vymazat
    2. A ještě když si k tomu opečeš bagetu nebo chléb na pánvi... mňam ! :) Měla jsem ve čtvrtek a v pátek česnečku, ale mám chuť opět ! :D

      Vymazat
    3. jasně, mě chutná nejvíc s topinkama a se sýrem :)

      Vymazat
  3. špagety nemám extra v lásce (ty s kečupem dokonce nenávidím), mám radši normální těstoviny, ty tvé vypadají ale úžasně!

    OdpovědětVymazat
  4. Super jednoduchý recept, takové mám nejradši..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)