Obilní trh 10 (odkaz) |
Pivnici u Čápa asi
nemusím dlouze představovat, jelikož se domnívám, že patří mezi ty známější brněnské
podniky. Nachází se nedaleko centra Brna na Obilním trhu, kde zároveň stojí
také porodnice. Díky této porodnici a tomu, že sem tatínkové chodívali zapít
své potomky, pivnice nese název U Čápa. Já sice potomky zapíjet nechodím, ale
nesčetněkrát jsem kolem pivnice měla cestu a několikrát ji navštívila. Většinou
si sem zajdu posedět na pití, jelikož pivnice (celkově) není zrovna styl
podniku, který bych pro jídlo vyhledávala. Nedávno tomu, ale okolnosti chtěli a
zašli jsme sem s přítelem na oběd.
Pivnice u Čápa má jasně
daný koncept a to, že se nejedná o žádnou „nóbl“ restauraci ale o normální
hospodu poznáte už u vchodu. Na rozdíl od většiny „normálních“ hospod na Vás už
při vchodu nedýchne smrad z cigaret. Světlý a čistý interiér Vás pobídne
k tomu dát si něco dobrého k jídlu nebo spláchnout žízeň alespoň plzeňským
tankovým pivem. Prostor je oddělený na kuřáckou a nekuřáckou část, ale toalety
se nacházejí v části kuřácké, stejně tak jako vchod do restaurace. Koncept
uspořádání kuřácké a nekuřácké části podle mě postrádá logiku, ale vzhledem
k tomu, že je zde zřejmě dobře vyřešeno odvětrávání není to nic, co by
mělo být překážkou k tomu strávit zde příjemné chvilky s přáteli.
Z jídelního lístku
můžete vybírat tradiční, převážně českou kuchyni a výjimkou nejsou ani
speciální menu jako je husí či zvěřinová nabídka.
Ochutnali
jsme
Konfitovaná vepřová
líčka - na lesních houbách a kořenové zelenině, mačkané brambory
s cibulkou (127 korun).
Steak z vepřové panenky
na grilu -marinovaný v barevném koření a whisky, na fazolových luscích s
farmářskou slaninou (175 korun) a mačkané brambory s cibulkou (40 korun).
Vepřová panenka byla dobře
ochucená a porce byla obrovská, na mě bylo maso sušší, fazolky byli teplé
ochucené špekem. Velmi chutné byly mačkané brambory a možná to někomu přijde
divné, ale chutnali mi prostě nejvíc ze všeho, připomínaly mi dětství, tak
nějak podobně chutnali totiž brambory od mé babičky.
Konfitovaná líčka byla dobrá,
jednalo se sice o tučnější maso, ale bylo měkké a rozpadalo se. Dal si je
přítel a chutnala mu.
Obě jídla nám chutnala,
nemůžu říct, že by se jednalo o velkou gastronomii, ale to snad nikdo od
pivnice nečeká. Pokud máte chuť na klasické hospodské jídlo, Pivnice U Čápa Vás
jistě potěší.
Jaká je podle Vás ta
nejlepší pivnice v Brně a kam bych měla zajít příště?
Krásný začátek nového
týdne a spoustu dobrého jídla Vám všem,
Teress
Brno mám fakt z ruky, ale vypadá to jako příjemná hospůdka :)
OdpovědětVymazateLblog
Alespoň víš kam si příště udělat výlet :-)
VymazatVypadá to tam hezky, akorát do Brna moc nejezdím.
OdpovědětVymazatTeď je ta správná příležitost, zajet se sem podívat, Vánoční Brno je kouzelné :-)
VymazatJídlo vypadá lahodně.
OdpovědětVymazatA co říkáš na ten lustr :-)?
VymazatVtipný a originální :)
Vymazat:-)
VymazatZajímavý interiér :)
OdpovědětVymazatJá mám z brňenské restaurace děsný zážitek, akorát to byla Zelená kočka. Četla jsem na ní samou chválu, ale když jsem tam velmi vyhládlá přišla, nikdo nepřišel s jídelákem. A protože hlad rostl, šla jsem si ho tedy sama vzít...ale co se nestalo: Nejdřív za mnou číšník volal, jestli je teda ten jídelní lístek můj. A když konečně přišel, měl takové zlé kecy, že jsem s křikem naštvaně utekla.
OdpovědětVymazatU Zelené kočky jsem nikdy nebyla a po tom tvém komentáři mě ani neláká tam zajít. Ale pravdou je, že ve většině brněnských podnicích to tak rozhodně nefunguje :-)
VymazatAle pravdou je, že se mi stalo něco podobného v podniku Thálie, kde byl taky takový příjemný číšník, že jsem nakonec zhnuseně odešla.