Tento recept jsem si přivezla z Anglie, kde nachosky dělal kamarádčin přítel. Nikdy předtím jsem tepelně upravené Tortilla chipsy nejedla, proto jsem byla překvapená, že chutnají velmi dobře a od té doby si je doma dělá téměř celá naše rodina.
Bohužel, u nás nejsou
suroviny pro přípravu receptu tak snadno dostupné (a za takovou pěknou cenu
jako v Anglii), proto jsem byla nucena recept trošku poupravit, ale na
chuti se nezměnilo skoro nic. Pořád jsou výborné!
Potřebujete:
Balíček neochucených Tortilla
chipsů
Rajčatovou omáčku ve
sklenici (nějakou obyčejnou, co dáváte na špagety)
Chilli papričku
100 gramů Goudy (v
původním receptu bych sýr Čedar)
Goudu nastrouhejte na
hrubo, papričku nakrájejte na jemno (pozn. předem ji zbavím semínek, aby nebyla
moc pálivá) a vše smíchejte s rajčatovou omáčkou a s Tortilla chipsy.
V závislosti na tom jak moc přidáte omáčky, budou Tortilla chipsy křupavé.
Mám ráda, když jsou
měkké, pořádně nasáklé omáčkou s koupou sýra, proto přidávám do chipsů celou
sklenici omáčky a peču ve varném skle v troubě na 220˚C zhruba 15 minut (hlídejte,
ať se Vám chipsy nespálí).
Naproti tomu moje
sestra je má raději křupavější, proto nedává tolik omáčky a peče je na plechu,
aby se více opekly.
Jak můžete vidět na fotce jsou i olivy, důvodem je, že jsem tentokrát koupila rajčatovou omáčku přímo s olivami, které mám moc ráda. Olivová varianta je také moc dobrá. |
Znáte teplou variantu
Tortilla chipsů anebo jste jak já znali jenom klasické studené chipsy, které
namáčíte do omáčky?
Krásný den Všem,
Teress
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)