úterý 22. prosince 2015

Netradiční vajíčka z trouby

Krásné úterní ráno moji milí čtenáři. Už jste dnes snídali? A co jste měli dobrého? Znáte to, když už opravdu nevíte, co si máte k snídani dát a jediné co v tu chvíli slyšíte je: „Co bude dnes k snídani?“. Tato otázka mě dokáže rozpálit do běla a když se k tomu přidá: „Co bude dnes k obědu?“ „Co bude dnes k večeři?“ začnu si připadat jako chodící kuchařka a plivu oheň kolem sebe.


V poslední době jsem si oblíbila jídla, která jsou nejen dobrá, ale také dobře vypadají, jsou nenáročná a rychle hotová. Přesně takový je dnešní recept na vajíčka z trouby.



Potřebujete:
Slaninu, šunku prosciutto, cibulku, rajčata, vajíčka, petrželku, sůl, pepř.

Postup:
Předehřejte troubu na 200 ˚C. Silikonové formičky na pečení (nebo nějaké formy na muffiny) vystelte šunkou nebo slaninou. Cibulku a rajčata nakrájejte na drobno a vložte na šunku do formiček, poté rozklepněte vajíčko a celé ho vyklopte na cibulku s rajčaty. Posypte solí, pepřem a petrželkou. Pečte cca 5 min.



Co nejraději snídáte?

Dobrou chuť a skvělou náladu Vám všem.


Teress

2 komentáře:

  1. Mám ráda "líné" soboty a neděle, kdy mám čas a udělám si palačinky nebo právě vajíčka a fakt si připravím bohatou snídani. Přes týden snídám narychlo v práci, většinou pečivo s šunkou nebo nějaké kaše od Nominy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když člověk jde do práce, tak je to se snídaněmi vždy takové chudší :-/

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)