pátek 2. ledna 2015

Vánoce, Silvestr a Nový rok


Krásný rok 2015 moji milí čtenáři. Pokládám vyloženě za povinnost napsat Vám tu dnes pár řádků o tom, co se u mě dělo ve vánočním čase. Bylo to pro mě období nabité velkým množstvím aktivit, a proto tentokrát nebyl čas, psát Vám o všech vánočních trzích a přípravách, tak jak je to tu zvykem každý rok. Dovolte mi tedy, abych udělala krátké shrnutí, posledního měsíce.


Vánoční atmosféra

Jak vědí všichni, co sledují můj instagram, před Vánoci jsem byla v Liverpoolu navštívit kamarádku. Moc jsem se tam těšila, hlavně na vánoční atmosféru a trhy. Nevím proč, ale měla jsem pocit, že tam Vánoce budou prožívat daleko více jak u nás v Brně. Proto jsem byla velmi překvapená, že tomu tak vůbec nebylo. Jejich Vánoční trhy se skládají z pár dřevěných stánků, kde se dá svařák sehnat jen velmi těžce. Takže žádný duch Vánoc na mě rozhodně nedýchl a táhlo se to se mnou i po návratu do Čech. Kdybych nekupovala Vánoční dárky, tak si snad ani nevšimnu, že nějaké Vánoce budou.

Vánoční Liverpool - jen tak v ulicích

Liverpool - Vánoční promítání na budovu

Vánoční limitky ve Starbucks



Vánoce

Bez stromečku by to u nás nešlo, a proto jsme si už v neděli nazdobili „smrček“. Původně jsme mysleli, že je to jedlička, ale jak postupem času chodily návštěvy, vznikaly dohady o tom, co nám to vlastně v obýváku stojí. Tato otázka se nikdy nevyřešila, jelikož nikdo z nás není žádný botanik a tak se neodvažoval udělat definitivní závěr.

Na Štědrý den, jsme s Božským sbalili všechny dárky a odjeli jsme za mojí rodinou. Slunce nám svítilo do očí a přes skla auta nás „nepříjemně hřálo“, nevím, ale Vánoce kdy den vypadá jako by bylo jaro v rozpuku, mě nějak nelákají. Kdyby alespoň jedna vločka, ale ono nic. Sníh nás nechal na holičkách, chce se mi napsat jako vždy, za posledních pár let. Ovšem neodvažuji se to konstatovat s jistotou, protože si nevybavuji počasí ani loňských Vánoc.

Vánoční večeře - ryba nesmí chybět!

Vánoce u nás v bytě.

Dárky

Dárků jsem dostala hodně, až se sama divím. A to mi Božský pořád říká, že jsem zlá a že nic nedostanu. Ha ha! Tak tady se ukázalo, kdo byl opravdu hodný. Mě to bylo jasné už dopředu, vždyť se znám. Z dárků bych vypíchla hlavně nový oděv na lyže. Ten jsem opravdu potřebovala. To, co jsem měla před tím, byla už opravdu hrůza. Bundu pomalu stoletou, i když tenkrát opravdu kvalitní a drahou a oteplovačky asi od svých dvanácti let ze sekáče, byly dobré, ale je pravda, že už mi byly hodně těsné. A co si budeme povídat, ty materiály tehdy nebyly nic moc. Ještě potřebuji lyžáky, helmu a sněhule.


Silvestr a Nový rok

Silvestr jsme oslavili na horách. Jupí!! Bylo hodně nasněženo, a parádní zima. Přesně tak to mělo být už na Vánoce. Procházka ve sněhu byla úžasná, bavili jsme se, smáli se, házeli po sobě sníh a klouzali se po cestách. Když je v zimě tak krásné počasí je to hned veselejší. Přijde mi, že sníh (ve městech to moc nefunguje), vyvolává v lidech dobrou náladu a v každém se najednou objeví malé dítě, které má chuť se pořádně bavit a dělat šílenosti, které se dají dělat jen ve sněhu.
Večer jsme dali karaoke a všichni jsme zpívali až do rána, i když ke konci už jsme ztráceli melodii, ale kdo ne po tom množství alkoholu, co v nás skončilo.

Konečně sníh!
Krásný rok 2015 Všem!

Na konci bych Vám všem moc ráda popřála krásný nový rok, a nezapomeňte, že máte všechno ve svých rukou. Nic není uzavřené a všechno je možné, stačí jenom chtít. A ti, co nechtějí a jen postávají někde v koutě a stěžují si na to, jak je ten život hrozný, dávají prostor nám ostatním, abychom si mohli plnit naše sny.

Ať se Vám všechny Vaše sny plní s lehkostí a tento rok bude opravdu jedinečný a skvělý, cítím to v kostech!!


Teress

2 komentáře:

  1. Škoda, že fotky nejsou trošku větší :( Jinak taky přeji krásný rok 2015! :)
    ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky se po kliknutí zvětší, ale když jsem se teď na to dívala, je pravda, že když jsou v pásu po čtyřech, tak už jsou dost malé, budu jich dávat do pásu méně. Měj se krásně.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)