pátek 29. listopadu 2013

Jak jsme jedly po Indicku


Občas chytnu takový manýr, vyzkoušet něco nového. Už dlouho jsem se chystala, že si něco objednám z jedné nejmenované Indické restaurace v Brně.

Byl pěkný pracovní den. (Strašně mrzlo a fučelo, psa by nevyhnal!)

Já a moje sestra jsme už nějakou tu hodinu seděly nad absolventskou prací. (Moc nás to bavilo.) Když v tom (kolem dvanácté) jsme dostaly menší hládek. Napadlo mě, že je příhodná doba zkusit právě jídlo z té (nejmenované) Indické restaurace.

To byl nápad. (Útěchou mi je, že jsem ten den už blbější neměla). Objednaly jsme si jídlo pro nás dvě za 690,- Kč (jak zadarmo) a za chvilku (něco málo přes hodinu, už jsme šilhaly hladem) mi volal moc milý pán (proč to dělá, když ho to nebaví?), že nám přivezl jídlo (a však nepochlubil se tím, že stojí u jiného vchodu).

S radostí jsme se vrhly na jídlo (tááák velký hlad).


První přišly na řadu polévky. Já měla fazolovou (bez fazolí) a sestra rajčatovou. Samozřejmě nám moc chutnaly (horší polévky jsme snad nejedly) a těšily jsme se na další chod (hlad nás raději přešel). Jako hlavní jídlo jsme měli Tandoori mix a krevety s citrónem. Tandoori nám kupodivu chutnalo a krevety jsme alespoň ochutnaly (ještě teď leží v ledničce). A pak to přišlo. 


Nejvtipnější dezert, který jsem kdy jedla. Gulab Jamun, což byly takové dvě středně velké koule (ha J, zní Vám to taky tak divně?) ze sušeného mléka v kokosovém mléce. Škoda, že mi sestra nedovolí abych sem vložila video když kouli ochutnávala, protože (opravdu) to byste se pobavili. Nevím, jak Vám mám tento výtečný (!) dezert popsat. Představte si vatu namočenou v kokosovém mléce, tak mi to připadalo, když jsem kousek dala do úst. Ale věřím tomu, že někomu to chutnat může, já se jen příštích pár let budu Gulab Jamunu vyhýbat. (A možná i celé indické kuchyni).




Ale jsem ráda, že jsme tato jídla vyzkoušely, alespoň teď víme, že to není zrovna naše gusto.

Stalo se Vám taky někdy, že jste si koupili jídlo a pak jste vlastně nepochopili proč? A co indická kuchyně, chutná Vám?


Teress

2 komentáře:

  1. Pro mě asi moc indická kuchyně není, byla jsem v Brně v Annapurně i v Satyamu. Takže zkusila jsem, možná se tam někdy vrátím, ale nějak pravidelně to nevidím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)