neděle 28. dubna 2013

Tématické týdny v Lidlu


Jak já mám ráda tematické týdny v Lidlu. Vždy objevím něco nového a něco co ještě musím zkusit. Většinou za přijatelnou cenu.

Mým nejoblíbenějším týdnem se stal italský. Na ten vždycky čekám. Miluju jejich omáčky na špagety, sýrovou nebo rajčatovou s bůčkem. Já osobně tedy bůček nejím, ale v těch omáčkách nejde poznat, že tam nějaký bůček je, ale díky němu to má takovou příjemnou vůni a ještě lepší chuť. Také jejich těstoviny Lasagne jsou super. Nemusí se předvařovat a po půl hodině v troubě jsou krásně měkké, nejlepší jaké jsem kdy měla.

V řeckém týdnu jsem zase milovala různé ovčí, nakládané a jiné sýry. Naštěstí je (alespoň u nás) zařadili do normálního sortimentu, takže si je můžu kupovat pořád.

Naposledy jsem si koupila tyto karamelky a byla jsem mile překvapená.
Úplně jsem zapomněla jak  dobře můžou chutnat.

Sójovou omáčku, kterou prodávají v asijském týdnu, mohu klidně doporučit k Sushi. Je opravdu dobrá a není potřeba za sójovku vyhodit kupy peněz, když si můžete pořídit tuto. Nemluvím ani o bambusu, který se také dá použít pro přípravu Sushi.

Opravdu v každém týdnu jsem vždycky našla něco, co mi natolik zachutnalo, že si to kupuji dodnes. Samozřejmě se mi také stalo, že jsem koupila něco, co se nedalo jíst. Například arašídové máslo z amerického týdnu. Ale všimla jsem si, že na internetu si ho hodně chválili, takže to zřejmě nebude tím, že máslo není dobré, ale tím, že mě osobně prostě arašídové máslo nechutná. Žádné jiné jsem nikdy neměla, takže nemám srovnání, ale ani nepředpokládám, že bych si ho chtěla znovu někdy koupit.


Mátová omáčka
Píši na ní, že se dá použít k jakémukoliv masu, ale pro mě je to hodně nezvyklá chuť. Označila bych ji jako největší přešlap mého nákupu. Zřejmě celá poletí do koše, protože vůbec nevím co s ní… Samotná mi nechutná a maso hodně ovoní, tak, že máte pocit, že žvýkáte jenom mátu a to nějakou hodně divnou.

Omáčka Balsamico (De luxe týden)
Super omáčka do salátu, ale také na vaření krémových polévek. Už mám druhé balení. I když jsem před tím měla pomerančovou, teď mám citrónovou, ale na chuti to nic nemění. Obě jsou stejně dobré, rozdíl v nich stejně nejspíš nepoznáte.
 
Olivový olej s bylinkami (italský týden)
Vím, zřejmě to nebude extra kvalita, jelikož prý ty opravdu kvalitní olivové oleje musí být ve velmi tmavých lahvích, aby tam nepronikalo světlo (nebo jaký ten důvod byl:-)). Ale tenhle olej je mňamka. Do salátů, na mozzarellu na cokoliv… používám ho prakticky denně. Už je to moje třetí lahvička. Bylinky v něm můžete mít různé, ale mě osobně nejvíc chutná rozmarýn. A opravdu je v tom rozdíl, takže raději si kupte s bylinkou, která Vám chutná. Viděla jsem ho i s bobkovým listem, takže ten si zřejmě koupím příště:-D


A co vy, chodíte nakupovat na tematické týdny do Lidlu? Doporučili by jste mi něco, co bych si ještě v nějakém měla pořídit?

 Teress

6 komentářů:

  1. Taky těmto týdnům fandím, jsem zvědavá, co přinese nadcházející francouzský týden :-)

    > Na mém blogu probíhá giveaway, budu moc ráda, když se zapojíš! :-)

    http://chi-c-oco.blogspot.cz/2013/04/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom mě nějak nic nezaujalo, jen ten salám s vlašskýma ořechama vypadá dobře:)

      Vymazat
  2. Takové týdny mám hrozně ráda :) jen když si vždycky něco vyhlídnu tak pak už to tam nikdy není :D
    Ráda bych tě pozvala na mou giveaway :)

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám problém většinou u oblečení na internetu si ho vyberu a v obchodě pak vůbec není, kolikrát mi přijde, že to tam ani vůbec neměli...

      Vymazat
  3. Tematické týdny v Lidlu jsou super. Nejradši mám španělský kvůli tortillám. :D Jak zjišťujete, který týden zrovna bude? jen podle TV a aktuálního letáku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chodím nakupovat převážně do Lidlu, vždy se tam alespoň jednou týdně ocitnu, tak beru podle toho, co tam zrovna je. Podle letáku se nerozhoduji, stejně většinou to, pro co jsem jela neměli :-)

      Jinak Tortili kupuji taky, zrovna včera jsem balení brala... Mívají je i v řeckém a italském týdnu.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)