Konečně přišlo
jaro a to se vším všudy. Minulý týden, mi nějaké dny, přišlo až tak teplo, jako
by mělo být co nevidět léto. Ale já si nestěžuji. To teda určitě ne! Zima byla
letos dlouhá, takže teplo jenom přivítám. A co přivítat jaro čokoládovým
dortíkem? Jestli Vám chutná čokoláda, tak Vám zaručeně bude chutnat i tenhle
dortík. Množství je pouze orientační, jelikož jsem nic nevážila a neměřila, ale
ať tam dáte kolik čeho chcete, nemůžete ho zkazit. Navíc je jednoduchý a velmi
rychle udělaný. Jediná nevýhoda je, že potřebuje delší dobu tuhnout v lednici
(já ho nechala přes noc).
Suroviny
Korpus:
1 balíček máslových BeBe sušenek, 30 g povoleného másla
Krém:
3 smetany ke šlehání (cca 600 ml), 3 čokolády na vaření, 20
g másla, 100 ml brusinko-javorového sirupu, 3 lžíce medu
Sušenky rozdrťte
na prach (nejlépe to jde v mixéru) přidejte máslo a rukama vypracujte
těsto. Těsto bude mít velmi hutnou konzistenci a hodně lepí, nenechte se tím
zaskočit a rozprostřete tenkou vrstvou na dno formy (použijte silikonovou
formu, nebo do formy napřed rozprostřete potravinářskou folii).
Všechnu čokoládu
spolu s máslem, sirupem a medem rozpusťte ve vodní lázni, poté nechte
troškou zchladnout. Vyšlehejte smetanu (do nejtužšího stavu co Vám to půjde).
Šlehačku se směsí čokolády promíchejte, až Vám vznikne čokoládový krém. Nalijte
ho na těsto. Dortík ozdobte a dejte ho do lednice ztuhnout. A máte hotovo!
Recept vypadá víc
složitě, než ve skutečnosti je. Opravdu ho máte hnedka hotový návštěva ho jistě
ocení. Zakrytý v lednici vydrží týden.
Dobrou chuť Vám
přeje Teress.
Super recept, poznám ho :) ja ho ešte obohatím aj o ovocie, väčšinou sú to jahody, má to takú zaujímavú chuť (ale skúšala som to už aj s čučoriedkami, malinami) +ešte šlahačka (aj má niekto záujem) :) :D ... GiveAway
OdpovědětVymazatJasně, ovoce v tom může být výborný, já bych použila asi nějaký kyselší, jelikož ten dort je vážně dost sladkej:)
Vymazat