úterý 23. dubna 2013

Pár poznatků ze svatby


Jak už jsem psala, minulý týden jsem byla na svatbě. Svatba to byla pěkná (a jaká není?), venkovní a malinká. Nevěsta s ženichem zřejmě nepotřebovali dokazovat celému světu, jak se milují, ale stačilo jim k tomu pár blízkých lidí (jak jsem se tam ocitla já?).



zdroj
Já sem svatbu sice ještě neměla a stále nejsem přesvědčená o tom, jestli ji chci, ale ráda obcházím svatby jiných:) Všem to přeju. Přeji krásně vystrojeným dvojicím hodně štěstí a spoustu lásky a myslím to opravdu upřímně. Upřímně však nedokážu říct, jestli věřím v to, že je možně žít celý život v harmonickém manželství, plném štěstí a lásky… Zřejmě mám kolem sebe soustu lidí, kterým to nakonec nevyšlo.

Tentokrát jsem ale na svatbě zjistila pár věcí:

1.       Když na svatbě prší, prší štěstí! Pokud, máte venkovní svatbu, dejte si tam prosím nějaký větší altán pod, který se člověk může alespoň schovat.

2.       Pokud jdete na venkovní svatbu, neberte si moc širokou sukni! Myslím, že nevěsta a všichni ostatní nepotřebují vidět Vaše kalhotky, protože Vám vítr pořád zvedá šaty.

3.       Pokud chcete svatbu venku, nespoléhejte na to, že na konci dubna bude obzvlášť teplo! To, že to tak bylo několik posledních let neznamená, že to tak bude i několik dalších let.

4.       Nespoléhejte na to, že na svatbě někoho sbalíte! Většinou jsou tam už všichni ženatí a těhotní.

5.       Na svatbě vždycky nejlíp chutná! Jestli si myslíte, že přijdete ze svatby a budete se ještě něco učit (popřípadě se snažit o nějaký výkon) zřejmě to neklapne. Za krátký čas stihnete vypít to co za celý večer nikde jinde ne.

6.       Neplánujte si, co řeknete novomanželům ke gratulaci! Stejně ve většině případů nakonec kváknete nějakou blbost. Přičemž není blbost jako blbost. Je lepší říct jako většina lidí „hodně štěstí“ než „užijte si to“. Vaše přání, i když dobře myšleno by nemuselo být správně pochopeno.

7.       Nic se nezapomene! Většinou ať uděláte cokoliv, jakýkoliv trapas nebo ostudu, budete netočení na videu (dnes už na DVD). A smát se Vám budou ještě dalších sto let. Neřešte to. S největší pravděpodobností Vy to video nikdy neuvidíte:)


A poslední dodatek. Tak si tak stojím u stolku, popíjím, kouřím a zkoumám okolí. Říkám si, že je tam strašně těhotných slečen (paní). Vážně! Asi tak 70% něžného pohlaví bylo v jiném stavu. A co neslyší uši mé. Jdou kolem dvě slečny a ta jedna říká druhé: „Tady je tolik těhotných.“ A od vedlejšího stolku, kde stojí nějaký pán, se ozve: „A to je teprve odpoledne.“ :-D. Cože? Co tím chtěl říct? Že večer jich bude víc:) Podle pána zřejmě těhotenství záleží na denní době:) Prostě těhotní by jste měli být zřejmě jen večer:).

Takže Vy ostatní si přítomné, budoucí, vlastní i cizí svatby vychutnejte. Já zřejmě teď dlouho na žádnou nepůjdu:)
Teress

2 komentáře:

  1. skvělé shrnutí, hlavně to s tou sukní a větrem mě rozesmálo :D já chystám koncem června, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti článek líbí. A ať svatba vyjde!

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)