V jednu pěknou
zářijovou sobotu jsme se vydali na Slavnosti moře, které v Brně pravidelně
pořádá Ocean 48.
O Slavnostech moře jsem
na blogu už párkrát psala, ale tyhle sebou přinesly nemalé změny.
Tentokrát
na Kraví hoře
Největší změna byla v místě
konání slavností, které byly tentokrát přesunuty ze Slovanského náměstí na Kraví
horu. Ačkoli jsem zpočátku k této změně byla spíše skeptická (předtím jsem to
měla kousek pěšky) musím přiznat, že skýtala velká pozitiva. Největším pozitivem
se stal prostor. Co si budeme povídat Kraví hora je přece jenom větší než Sllovaňák.
Nemuseli jste se nikde mačkat a všude jste bez problémů prošli. Navíc na Kraví
horu můžou psi, takže jsem nemusel pořád tahat Fíku na ruce.
Nově se na slavnostech
nacházelo podium, kde byly různé vstupy jako porcování tuňáka nebo soutěž v otevírání
mušlí.
Placení
probíhalo pomocí čipové karty
Stejně tak jako posledně
ani teď se neplatilo penězi. Museli jste si nabýt čipovou kartu a platili jste
z ní. Ta byla asi taková jako kreditka jen o trošku větší, takže do kapsy jste
si ji dát nemohli (to by se zlomila) a když jste si ji dali do peněženky,
postrádalo to ten smysl, že nehledáte peníze. Teď jste hledali kartu. Příště by
to chtělo vymyslet tak abyste si kartu mohli k něčemu připnout nebo
přivázat. Myslím, že přidat nějakou šňůrku už takový problém není. V květnu
byly čipové náramky, které byly daleko praktičtější.
Ryby a
různé plody moře
Filet lososovitého pstruha marinovaný v kopru (Hotel Žabčice), Fritované krevety a kalamáry (Retro Consistorium) |
Organizační věci už
nechám být a napíšu Vám něco o jídle, o tom přece celé Slavnosti moře jsou. Se
Zdenkem jsme jako vždy chtěli vyzkoušet něco nového a tak kromě filetu
lososového pstruha nebo fritovaných krevet a kalamárů jsme si dali Mušle sv.
Jakuba s květákovým pyré a pikantním bramborovým chipsem, které nabízela restaurace
La Bouchée. Porce mušlí vypadala vážně krásně, ale stejně tak jako jsem
posledně odhodlaně zkoušela ústřice, ani tyhle mušle se pro mě nestanou
vyhledávaným cílem.
Nejvíce mi chutnala thajská
polévka Tom yum s krevetami a kousky ryb, kokosovým mlékem, skleněnými
nudlemi a zeleninou od restaurace Konoha. Byla výborná, poslední dobou mě
thajská kuchyně hodně chutná.
Thajská polévka Tom yum s krevetami a kousky ryb, kokosovým mlékem skleněnými nudlemi a zeleninou (Konoha) |
Z mého pohledu se
celá food akce velmi vydařila, nové místo ji dalo zase další rozměr. Mimochodem
je pěkné si mezi chody zajít na procházku ke hvězdárně, člověku pak o to více
chutná. Nabídka jídel se mi zdála slabší, než tomu bylo posledně. Tentokrát zde
bylo příliš mnoho plodů moře, krevet a chobotnicí ale málo ryb. Ryby zde byly prakticky
jen dvě a to lososovitý pstruh nebo žralok ve formě hamburgeru od Bistra Ocean
48.
Další slavnosti moře
budou zřejmě až příští rok, ale pokud máte tento druh jídla rádi, vyplatí se
Vám sledovat fb stránky Oceanu 48 (odkaz), kde najdete pozvánky na nejrůznější akce,
na kterých se ryby podávají. Teď například na humry.
Jedli jste někdy humra?
Pokud ano, jak Vám chutnal? A pokud ne, dali byste si ho? Já tedy rozhodně ano
a taky bych ráda vyzkoušela kraba.
Krásný zbytek dne a
hodně dobrého jídla,
Teress
Články z událostí pořádaných Oceanem 48
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)