čtvrtek 8. září 2016

Vivat Zelňák – Slavnosti rajčat




Krásný den moji milí čtenáři, konečně se zase oteplilo a já Vám můžu napsat něco málo o skvělé akci Vivat zelňák – Slavnosti rajčat, která se konala minulý víkend 19. – 20. Srpna.



Po červencové přestávce se Vivat Zelňák vrátil opět a Zelný trh, tentokrát se slavnostmi rajčat. Rajčata patří mezi mou nejoblíbenější zeleninu ovoce v kterémkoli ročním období, je tedy jasné, že tuto food akci jsem si nemohla nechat ujít.



Na místě byly nejrůznější pokrmy z rajčat: studená rajčatová polévka, rajčatová pěna, gazpacho nebo pečená rajčata. Zchladit jste se pak mohli rajčatovou zmrzlinu. Vybrat se dalo i jídlo bez rajčat. Nechyběly Vandiny sirupy, o kterých už jsem psala (a který po týdnu, co jsou otevřený, vyhodíte), stánek s pečivem nebo HUHUCHili, které přivezlo omáčky a hořčice.



Já jsem na Zelňák vyrazila na oběd. Ve stánku VA (vůbec netuším, jestli je to nějaká restaurace) jsem si dala výbornou thajskou polévku Tom yum Gai a když říkám výbornou, tak myslím výbornou. Zařadila bych ji mezi jednu z nejlepších polévek, co jsem takhle venku jedla.



Dalším chodem se stala bruscheta s hovězím tataráčkem a pestem ze sušených rajčat od restaurace Rynk (výborná), kterou jsem spláchla rajčatovým Rynk drinkem s ginem. Ochutnala jsem i nealkoholickou verzi, ale moc mě neoslovila. Stánek restaurace Rynk byl na slavnostech na Zelňáku poprvé a mile mě překvapil, jak skvělým jídlem, tak i obsluhou, která byla velmi milá, příjemná a ke každému jídlu Vám udělala malou „přednášku“.





Znovu jsem ochutnala hamburger od Mikrofarmy (prostě mě chutná), který byl tentokrát s rajčatovou salsou. Musím přiznat, že ačkoliv mi hamburger velmi chutnal, rajčatová salsa mi ho trošku kazila, především svojí výraznou a nakyslou chutí.



Jako dezert jsem si dala kokosovou zmrzlinu, zaprvé bylo teplo a zadruhé zmrzlinu od Božského kopečku jsem přece nemohla vynechat.



Celou akci vidím jako velmi podařenou a musím říct, že to pro mě byl z hlediska jídla nejpovedenější Vivatzelňák na kterém jsem byla. Příště se musíte zúčastnit taky, a jestli tam bude Rynk nebo VA, tak nezapomeňte něco ochutnat!


Krásný zbytek dne,

Teress

Podobné články:

Vivat Zelňák – slavnosti medvědího česneku (pdkaz)




2 komentáře:

  1. O takové akci slyším poprvé a bydlet poblíž, hned bych jela. :)

    www.dendyss.blogspot.cz lifestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vymetám všechny takový akce, kde je dobrý jídlo, tam jsem i já :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)