Kristýnku, která
zveřejňuje svoje recepty na stránce utytyny.cz, (odkaz) jsem poprvé potkala na
brněnském Restaurant day asi před tři čtvrtě rokem. Prodávala tam nemalé
množství krásně vypadajících cupcaků, sušenek a všech možných sladkostí. Několik
cupcaků jsem si koupila sebou domů, protože je mám velmi ráda. Doma jsem si je
pak dala s velkou chutí, a protože byly výborné, snědla jsem je skoro na
posezení. Hned mi bylo líto, že jsem si jich od Kristýnky nekoupila víc.
Když jsem potom psala
článek o Restaurant day na blog, zjistila jsem, že Kristýnka má blog a
zveřejňuje na něm svoje recepty. K mému potěšení jsem na něm dokonce
objevila recepty na cupcaky, které jsem si od ní koupila.
Na to, že upeču něco
právě podle tohoto blogu jsem se chystala pěkně dlouho a nakonec jsem se
k tomu dostala patrně nedávno. Vybrala jsem si recept, který se mi jevil
velmi jednoduchým a to MALINOVÉ BROWNIES a recept, který se mi jevil velmi
složitým, ale výsledek vypadal velmi dobře CIDER CUPCAKES S WHISKEY.
MALINOVÉ
BROWNIES
Brownies mám moc ráda a
mám na něj jeden recept, po kterém je skoro tekuté, ale fádní, proto jsem ráda
vyzkoušela tuto malinovou variantu. Maliny jsem použila mražené. Občas je koupím
v Globusu a pak si je schovávám v mrazáku, protože mi přijdou hrozně
drahý. A právě teď se hodily. Příprava těsta šla hladce a bez problému, nejdéle
mi vždy trvá rozpustit čokoládu (nedělám to ráda) a odolala jsem nutkání do ní
přidat i chilli (to právě dělám rádaJ).
Samotné brownies jsem
pekla podle návodu a myslím, že jsem je vytáhla o pět minut dřív, ale bohužel
upekla jsem ho moc. Bylo sušší. Vyřešila jsem to tak, že jsem si ho vždycky pár
vteřin nahřála v mikrovlnce a čokoláda se jako by popustila a bylo hned
vláčné. Maliny ho krásně doplňovaly.
CIDER
CUPCAKES S WHISKEY
Jednou za dlouhou dobu
udělám cupcake, protože je miluju, pak se naštvu u jejich zdobení (které mi
nejde), mám chuť to celé vyhodit a řeknu si, že si je raději budu kupovat.
Pokud jste šikovnější než já (i když to přikládám zdobícímu sáčku) a umíte udělat
krásnou čepičku na cupcaku, tenhle recept Vás určitě potěší.
Těsto je výborné,
vláčné a sladké, krém je ještě lepší. Vlastně jsem krému půlku snědla dřív, než
jsem se do zdobení pustila a pak mi bylo špatně. Řekla bych, že protože mi bylo
špatně, nešly mi cucapky zdobit, ale vím, že mi to nejde nikdy, takže by to
byla jen hloupá výmluva.
Krém je vážně bezvadný,
a protože veškerý cukr co se do něj přidává, rozpustíte ve vodní lázni spolu s bílky,
není u něj takový ten problém, že v něm pak cukr skřípe mezi zuby (problém
s cukrem jsem zmiňovala zde).
Pokud Vás tyto sladké výtvory zaujaly, koukněte na blog utytyny.cz, kde najdete spoustu sladkých receptů.
To je pro dnešek vše
přátelé, mějte se krásně a zase někdy příště.
Teress
Další článkze sekce
Vařím podle:
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)