V sobotu 21. května
se konal Restaurant day.
Zamířila jsem do
brněnského Piknikboxu abych si opět dala něco od amatérských či profi kuchtíků.
Den vyšel krásně, bylo
slunečno a pěkně teplo. V Bjὂrnsonově
sadě se na dekách vyhřívalo spoustu lidí a u toho ochutnávali dobroty
z místních stánků, jako například sushi od Edosushi,
čerstvé těstoviny od Pasta Truck nebo něco z francouzské kuchyně od Mňam a
Mňau.
Mohli jste se usadit na
paletu nebo pod přístřešek na zahradní židli a jen tak se koukat kolem a
přemýšlet co si dáte právě Vy. A pokud by se Vám stalo, že byste začali závidět
všem těm, kteří došli připraveni, donesli si deku a teď vesele piknikovali v trávě,
nemuseli jste u toho zůstat dlouho. Deky tu byly, za mírný poplatek (40 korun)
pro všechny. Stačilo jen dojít k budce Piknikboxu, kde jste si mohli dát
kávu, když už tak jdete kolem a hned vedle si jednu půjčit. Poté jste si ji
mohli rozložit kdekoli se Vám zachtělo, místa tu bylo pro všechny dost.
Mungo a
výborné francouzské bagety
Naše mini rodinka (já,
Zdenda a Fíka) jsem začali polévkou od Munga. Nevím jestli si vzpomínáte ale o
jejich polévkách už jsem se jednou zmiňovala a to v příspěvku z Foodparku
(odkaz). Tenkrát mi polévky moc nejely, ale to se mělo brzy změnit. Na menu
byla hrášková, dali jsme si k ní francouzskou bagetku (která je prostě
bomba) a pustili se do jídla. A to pěkně všichni tři, ani Fíka nevynechala. Jak
by také mohla, když byla tak výborná.
Poprvé
u Chinatownu
Chtěli jsme zkusit nějakou
novinku, proto jsme si vybrali stánek Chinatown Brno, který se nachází na
každém Restaurant day, ale my si v něm nikdy nic nedali. Tu chybu jsme
napravili vařenými knedlíčky plněnými masem a zeleninou a politými octem se sójovkou
(doufám, že to byla sójovka). Není to sice jídlo, co bych jedla každý den, ale knedlíčky
byly moc dobrý, neobvyklý. Nejsem zvyklá si jídlo polévat octem, ale právě ten
to celé vyšvihnul na neobyčejnou pochoutku.
Jendo
sushi prosím
Když jsem viděla, že
fronta u EdoSushi se výrazně zmenšila, neváhala jsem a zařadila se nakonec. Na konci
jsem sice byla, ale než na mě došla řada, tak jsem si pěkně počkala. Naštěstí
je EdoSushi jedno z nejlepších, co je v Brně k sehnání a proto
jsem ochotná půl hodinovou frontu jednou za čas přetrpět.
Když
přijde žízeň
K pití jsem si
dali jablečný mošt i když mě pořád lákalo studené kafe od Colt Brew, které jsem
si nakonec nedala. Zaslechla jsem jeden rozhovor, co u stánku Colt Brew vedli
se zákazníkem, který se přišel zeptat, co prodávají a trošku mě to zarazilo.
Sladké
vypadalo dobře, ale dám si příště
Nic sladkého jsem si
tentokrát nedala, i když se ho tam našla pěkná kopa jako například Bábovky, Lec
Kůk, Třpytivá marmeláda nebo U Tytyny.
Nejlepší
Restaurant day byl právě tento
Celý Restaurant day
v Piknikboxu byl velmi povedený a řekla bych, že nejlepší, který zde zatím
byl. Stánků bylo více než obvykle s velmi rozmanitou nabídkou. Vše bylo
tak nějak lépe poskládané, proto vzniklo více prostoru pro návštěvníky.
Restaurant day patří
mezi mé oblíbené akce, a pokud jste žádný ještě nenavštívili, zkuste ten
příští, který by se měl odehrávat v srpnu snad v každém větším městě.
Kam chodíte na RD Vy
moji milí čtenáři?
Krásný zbytek dne,
Teress
Restaurant
day na blogu:
Mňaam, tá polievka vyzerá super:) inak môj psík je rovnako maškrtný, byť po jej, tak zje všetko, čo vidí:D
OdpovědětVymazatSaja Frey blog
Ono je to asi všude s těma pejskama stejný, ale pravda je, že nějací odmítnou alespoň něco, třeba citron :-) Ale ta naše, ta jí vše :-)
Vymazat