úterý 8. března 2016

Antistresové omalovánky úplně jinak


Někdo si možná pomyslí: „Vždyť je to úplně střelený, dospělí lidi a sedí nad omalovánkami.“, ale to se hluboce mýlí. Každý z nás má občas náladu, že by nejradši… doplňte si, co je pro Vás nejtrefnější, já bych teď nejradši byla doma, vypla telefon zalezla celá pod peřinu a doufala, že další den nebude stejný jako ten dnešní. Ne vždy se dny vyjí podle našich představ anebo máme náladu pod psa jen tak, bezdůvodně.


Hoďte všechno za hlavu. Vykašlete se na to!


Já vím, říká se to lehce, ale ta sžíravá myšlenka se Vám usídlila někde vzadu v hlavě a nechce pryč, mrška.


Popadněte antistresové omalovánky, pastelky a pusťte se do vybarvování.


Kašlete na to, že je to možná trochu dětinské a že jste to dělali naposledy před patnácti lety. Kdo říká, že nemůžeme být alespoň trošku dětmi i v dospělosti, vždyť je to tak fajn.

Z omalovánek se stal velký hit, a proto jich najdete na trhu velkou škálu, Můžete si vymalovávat kytičky, mandaly, zvířátka, Harryho Pottera (ty se líbí mě) a seženete je v různém cenovém rozmezí.


Říkáte, že žádné omalovánky doma nemáte? Odkdy je to problém? Udělejte si svoje vlastní.


Jestli máte kladný vztah k jídlu, musíte mít „omalovávací“ kalendář.

Je volně ke stažení na webu http://www.damasklove.com/, přímo zde (odkaz). Je bláznivý, v každém měsíci máte dny týkající se jídla (například Popcornový den) ale také dny, které s jídlem nemají nic společného (Kloboukový den). Pak je tu jeden stěžejní den, který vystihuje celý měsíc. V lednu byl Pie day (koláčový den), ten vycházel na sobotu. Nikdy před tím jsem koláč nepekla, takže proč s tím rovnou nezačít. Měli jsme jablkový, byl jednoduchý a dobrý (o koláči někdy příště).

Podstatné ale je, že si každý měsíc vymalujete, pěkně podle sebe. Nic náročného, pár menších obrázků, které Vám nezaberou kupu času, ale přinesou fůru radosti.
Já si celý kalendář vytiskla, na trošku tvrdší papír a dala do kovové kroužkové vazby. Pokud máte doma tiskárnu, nemusíte ztrácet čas a rovnou tisknout. Kroužkovou vazbu Vám udělají v každém copy centru, a stojí zhruba 30 korun.




Co si vymalovat komiks?

Mám ráda komiksy, takže když jsem objevila jeden černobílý, věděla jsem hned co s ním. Černobílých komiksů seženete mraky, záleží jen na Vás, čemu dáte přednost, já zvolila Garfielda. Na vymalování se hodí, má větší formát a málo textu, což je pro tyto účely ideální. Na komiksech je super, že si odpočnete s pastelkou v ruce a přitom si něco málo přečtete.



Vše na co si vzpomenete.

Stačí do vyhledávače napsat „omalovány ke stažení“ nebo se podívat přímo zde http://www.omalovanky-zde.cz/omalovanky.php(odkaz). Vytisknout si můžete to, na co budete mít zrovna chuť. Pokud nechcete mít jen tak volné papíry, které se Vám budou válet po bytě (a teď se budu opakovat) dejte si to svázat (nejlépe kovová kroužková vazba) a budete mít svoje vlastní omalovánky.


Máte nějaké antistresové omalovánky? Baví Vás vymalovávat nebo Vám to vůbec nic neříká.


Přeji hodně radosti při vybarvování, ať už máte omalovánky s mandalami anebo se necháte inspirovat a vytisknete si třeba vymalovávací kalendář (ten je teď můj oblíbený).



Teress

3 komentáře:

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)