pondělí 19. ledna 2015

DIY: Vylepši si svůj diář

Dnešní článek je tu tak trošku s křížkem po funuse, ale i přes to doufám, že se Vám moje malé tipy budou líbit a budou Vás snad i inspirovat.



Můj diář je od Filofaxu a mám ho už druhým rokem. Jestli bych si ho znovu pořídila? To opravdu nevím. Vyhovuje mi jeho uspořádání, kroužková vazba, to že mi teď stačí koupit každý rok jen vnitřek. Na druhou stranu je dost velký a těžký, takže se mi s ním nechce většinou tahat a mám ho jako takový domácí diář.

Protože jsou doplňky k tomuto diáři velmi drahé, rozhodla jsem si je udělat sama a musím říct, že jsem s nimi velmi spokojená, protože jsou takové, jaké jsem chtěla a potřebovala.


Lepíky:


Vzala jsem jeden list z diáře, který jsem obkreslila na tvrdý papír, vystřihla a děrovačkou do něj udělala díry. Z lepících bločků, jsem si odtrhla (cca dvaceti lístkové) části a ty jsem oboustrannou lepicí páskou přilepila na připravený list do diáře. Aby list nebyl jen takový skromný, nalepila jsem veselou nálepku a obtiskla pár razítek.


Kapsičky:



Tak jako v prvním případě jsem si udělala nové (tvrdé) listy do diáře. Z měkkého barevného papíru jsem si vystřihla obdélníčky a čtverečky požadovaného tvaru, pomocí washi pásek jsem je ze třech stran přilepila k připraveným listům. Vrchní část jsem nechala nepřilepenou a tím se vždy vytvořila kapsa. Listy jsem ozdobila razítky, nálepkami a nápisy, které jsem vystříhala z časopisů. Kapsy používám na uskladnění nálepek, které v diáři používám na zvýraznění dnů, kdy se děje něco na co nechci zapomenout.


Samozřejmě si do diáře můžete přidat spoustu jiných částí, které Vám padnou přímo na míru. Já jich více nepotřebuji, protože si s těmito vystačím.

A co Vy moji milí čtenáři, jaký používáte diář?


Teress

14 komentářů:

  1. panečku, to je krásny. Jsi šikovná. Já jsem na tyhle věci absolutní blbec a nejde mi to :D
    Musím ale mít diář, protože co si nenapíšu, to neudělám :D Jinak si každoročně kupuji diář od Albi, mají někdy opravdu krásně :) Ale zdobím si bílé desky diáře zevnitř fotkami mých milovaných lidi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super vylepšení :) já jsem spokojená s obyčejným, malým diářem.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám diář od Filofaxu, a jak tak koukám, bude to chtít nějaké veselé úpravy :) Krásný to máš ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, krásně jsi si ho přizpůsobila:)

    OdpovědětVymazat
  5. jeee to je krásne :) super nápad :) určite sa posnažím a vylepším :P

    Dodka z .BeautyMissfits.

    OdpovědětVymazat
  6. ano som podobny maniak... svoje listy som si spravila tiez, a pouzila som na to laminovaciu foliu taku co nepotrebuje stroj len sama lepi, super vec za par korun ;-) tak si aspon svoje oblubnene vzorovne papiere pekne zachovam;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych si taky měla něco takového pořídit, do teď mě to ani nenapadlo.

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)