středa 12. února 2014

Nezdravé kapustičky


 Pěkný večer moji milí čtenáři. Dnes mám pro Vás velmi jednoduchý recept, nic to ovšem nemění na tom, že výsledek je chutný a do dnešních mrazivých dnů se opravdu hodí.

Suroviny:

Růžičková kapusta, 60gramů másla, mandlové lupínky, parmazán, sůl, pepř.

Postup:

Očištěné kapustičky ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme pět minut. Poté je scedíme. Na pánvi na sucho opražíme mandlové lupínky. Dávejte pozor, abyste je nepřipálily, protože jsou na to opravdu náchylné. Na pánvi budou mandlové lupínky opraženy během malé chviličky. V hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj okapané kapustičky, smažíme/vaříme opět pět minut. Nakonec kapustičky vložíme i s máslem do mísy, osolíme, opepříme, přidáme najemno nastrouhaný parmazán a opražené mandličky. Vše promícháme a máme hotovo.

Kapustičky jsou nejchutnější čerstvé, na druhý den začínají hořknout. Můžete si je dát samotné nebo jako přílohu. S Božským jsme je jedli k tofu nugetkám a byly vážně vynikající.

Dobrou chuť Vám všem,


Teress

2 komentáře:

  1. Tyjo, tak to by mě nenapadlo. Růžičkovou kapustu mám ráda (spousta známých ji nemůže ani cítit) a tohle zní vážně moc dobře! Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás naštěstí mají všichni kapustičky rádi, třeba v polévce je to moje nejoblíbenější zelenina:) Dej vědět, jestli si tedy vařila :)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)