Suroviny:
Růžičková kapusta, 60gramů másla, mandlové lupínky,
parmazán, sůl, pepř.
Postup:
Očištěné kapustičky ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme
pět minut. Poté je scedíme. Na pánvi na sucho opražíme mandlové lupínky.
Dávejte pozor, abyste je nepřipálily, protože jsou na to opravdu náchylné. Na
pánvi budou mandlové lupínky opraženy během malé chviličky. V hrnci rozpustíme
máslo a vložíme do něj okapané kapustičky, smažíme/vaříme opět pět minut.
Nakonec kapustičky vložíme i s máslem do mísy, osolíme, opepříme, přidáme
najemno nastrouhaný parmazán a opražené mandličky. Vše promícháme a máme hotovo.
Kapustičky jsou nejchutnější čerstvé, na druhý den začínají
hořknout. Můžete si je dát samotné nebo jako přílohu. S Božským jsme je
jedli k tofu nugetkám a byly vážně vynikající.
Dobrou chuť Vám všem,
Teress
Tyjo, tak to by mě nenapadlo. Růžičkovou kapustu mám ráda (spousta známých ji nemůže ani cítit) a tohle zní vážně moc dobře! Díky za tip! :)
OdpovědětVymazatU nás naštěstí mají všichni kapustičky rádi, třeba v polévce je to moje nejoblíbenější zelenina:) Dej vědět, jestli si tedy vařila :)
Vymazat