neděle 21. července 2013

Zoo Jihlava a nejhorší hambáč v mém životě


Proč když je tak krásně sedět doma, když můžeme jezdit na výlety. Kolem nás je pořád tolik krásných míst, které stojí za to navštívit. Já osobně nejraději obrážím zoologické zahrady, mám moc ráda zvířátka a všechno kolem nich. Samozřejmě nemusím jezdit přímo po zoologických, například různé farmy a krávy, co se pasou na lukách nejsou vůbec k zahození.

Dnes bych Vám chtěla něco málo napsat o zoologické zahradě v Jihlavě. Sice jsem tam byla, před několika lety, ale ráda jsem si tenhle výlet zopakovala i letos. Jihlavskou zoo mám ráda už kvůli jejímu rozpoložení. Je sice malinká, ale celá na rovině, takže krásná a nenáročná odpolední procházka je zde zaručena. Bohužel jsem ji navštívila v době, kdy v ní dělali nové výběhy pro žirafy a další údržbové práce. Takže spousta míst byla rozkopaná. Ale i tak tam bylo k vidění spoustu zvířátek od těch domácích (kozy, králíci, slípky...) až po ty, s kterými se doma běžně nesetkáme (hroch, tuleni, vydry..). Nejvíc času jsme strávili právě u tuleňů, kteří v teplém dni řádili ve vodě. Byl na ně nádherný pohled.

Jak už to bývá tak nám při naší procházce vyhládlo. Velkým nedostatkem této zoologické zahrady je právě občerstvení. Seženete tam opravdu jen pár fastfoodových jídel. Doporučuji raději chvilku vydržet bez jídla a pak si dát jídlo přímo v Jihlavě. Zachráníte si tím nejen Vaše chuťové buňky, ale největší radost z toho bude mít Váš žaludek, kterému tím nezpůsobíte žádné zažívací potíže.

S Božským jsme si dali jídlo v Panda snacku, který se nachází asi v polovině zahrady. Jelikož byl výběr opravdu skromný, dala jsem si hamburger s hranolkama. Nečekala jsem, že dostanu burger jako v nějaké restauraci ale ani jsem nečekala, že mi někdo plácne mini-lančmít do hnusné staré bulky. Ani nevím, co na tom bylo horší. Jestli to mini „maso“ nebo to nechutné pečivo. Ani nevím jak Vám to mám popsat. Představte si teňoulinkou placku něčeho neurčitelného, bez chuti ale se zápachem. A o hranolkách raději ani nemluvím. Opravdu jsem horší hambáč s hranolkama v životě nejedla a to už je co říct. Posuďte sami na fotce. Už podle obrázku to vypadá dost odporně, což jen dokazuje to, že si opravdu nevymýšlím. Ani já ani Božský jsme to sníst nezvládli a jídlo skončilo v koši. Zbytek zoo jsme odchodili s balvanem v břiše, což opravdu není nic příjemného.




Na zoo bych měla krásné vzpomínky, vyšlo nám počasí a všechna zvířata se tvářila sympaticky, bohužel, když si na tento výlet vzpomenu, okamžitě se mi vybaví to odporné jídlo. Což celou zoologickou dost znehodnocuje.


Jak vy se stavíte k fastfoodovým jídlům, které do nás cpou na každém festivalu, akci, u každého hradu nebo zámku, či právě ve zmiňované zoologické zahradě? To je tak těžké udělat například zeleninový salát, nebo na pánvičce osmahnout plátek opravdového masa? A co třeba uvařit brambory, copak je na tom něco nezvládnutelného?

Teress

11 komentářů:

  1. Pekné fotky :)

    GIVEAWAY WITH OASAP.com !! → http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/2013/07/oasap-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Mám stejný pocit, na všech místech pro turisty nabízí pouze smažená, těžká jídla. Já bych ocenila třeba čerstvou bagetu nebo sendvič, dobrej salát... Ale zdá se, že je stále populárnější trio smažák, langoš, klobása:) Kolikrát nemám ani chuť na jídlo z restaurace, takže pak už zbývá jediné- připravit si něco doma.
    Jinak zoo v Jihlavě je pěkná, celkově mám ráda spíš menší zoo a naposledy mě nadchnula ta v Olomouci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem byla na koupališti a byla jsem velmi mile překvapená, prodávali tam nakrájený meloun a jablka, samozřejmě pak i hodně dalších smažených jídel, ale beru to jako krok správným směrem:)

      Vymazat
  3. Já jsem letos ještě v Jihlavské Zoo nebyla, ale asi to o víkendu napravíme... dříve jsme jezdili každý rok, ale poslední roky, to docela flákáme...
    No o tom jídle mi ani nemluv... katastrofa ! Já jím taková smažená jídla pouze, když jsme celý den ve městě... a pak si vždy říkám, že na nějaký čas mám od toho jídla zase pokoj !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli by to tam mít teď spravené, takže výletem to určitě nepokazíte.

      Vymazat
  4. V jihlavské ZOO jsem nebyla, nejčastěji jsem byla ve Zlínské ZOO (Lešná) a tu mám taky nejradši :)
    Hambáč nezávidím, opravdu to nevypadá moc chutně :D U nás otevřeli nový fast food, přála bych ti jíst si tam spravit chuť :) Ale taky nerozumím tomu, že všude nabízejí hlavně těžká jídla, obzvlášť v létě nemám na nic takového chuť :/ Hranolky teda nejím skoro vůbec, jen doma. Přijde mi, že jinak k jim dávají strašně hnusný kečup a stejně nejsou tak dobré jako domácí :)

    OdpovědětVymazat
  5. V Jihlavě jsem v zoo ještě nebyla a ten hambáč vypadá fakt děsivě...:-/

    OdpovědětVymazat
  6. Jihlavská zoo je krásná, pocházím z Jihlavy, takže jsem v zoo alespoň jednou za rok. To občerstvení tam je tragické, to je pravda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ty to máš s jihlavskou zoo úplně stejně tak jako já s brněnskou:) Je to něco jiného, když člověk bydlí kousek:)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)