středa 10. července 2013

Smetanový nanuk s meruňkami



Konečně je zase teplo. Miluji léto a všechno kolem toho. Skoro každý večer si s Božským zajdeme na točenou zmrzlinu, ale když nám to náhodou nevyjde, máme v mražáku vlastní nanuky. A můžu Vám s klidným srdcem říct, že jsou rozhodně lepší než ty z obchodu.






Suroviny:
Meruňky, 2 lžíce moučkového cukru, sýr žervé natural, bílý jogurt, citronová šťáva


Meruňky jsem nakrájela na malé kousíčky a smíchala je s cukrem. Sýr, jogurt a citronovou šťávu jsem vyšlehala ručním šlehačem na hladký krém. Pak už stačí jen obě hmoty přesunout do formiček na ledňáky a dát do mražáku zmrazit.


Takových různých ledňáků si můžete udělat plno, stačí jenom nápad. Moje mamka například mrazí dětskou přesnídávku a musím říct, že je to také moc dobré.

Dobrou chuť


Teress

14 komentářů:

  1. Vypadá chutně, móc chutně... díky za tip, nanuky můžu ve velkým:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. úžasný návod, tohle určitě vyzkouším!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňááám vyzerá super :) Chcela by som mať tie formičky na nanuk, škoda, že tu nemáme ikeu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty formičky nemám z Ikei, mám je z domácích potřeb asi za 30,-Kč

      Vymazat
  4. Dělala jsem asi týden zpátky ale s jahodami, vynikající! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem si říkala, že zkusím letos domácí zmrzku. Ty formičky jsi kupovala v Tchibu? nějaké jsem tam viděla. Ale snad budou mít i v domácích potřebách, příp. tescoma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám z domácích potřeb, stojí tam kolem 30,-Kč. Myslím, že je zbytečný kupovat je v Tchibu nebo v Tescomě...

      Vymazat
  6. Hneď by som to zjedla...ja mám však s domácimi nanukmi stále taký problém, že mi chutia ako voda :D

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzkoušela jsem a mňam! :-) příště s jahodami ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem někoho inspirovala a hlavně, že chutnalo:)

      Vymazat
  8. To já raději obyčejnou meruňkovou dřeň, bez jogurtu apod. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)