úterý 16. července 2013

Jak to bude s tím řízením?



Nikdy jsem si nemyslela, že ze mě bude nějaký super řidič. Zatímco všichni, hned jak jim bylo osmnáct, utíkali do autoškoly, já jsem nic takového nikdy neřešila. Radši jsem si někde dala pár panáků, než abych dělala ostatním řidiče, jak to taky tak nakonec bylo.

zdroj
A pak přišel Božský a začal mě do autoškoly tlačit….a tlačil…a tlačil…až jsem se tedy přemohla a šla si dělat řidičák.

V autoškole ze mě měli očividně radost. Jak funguje nějaký motor a spojka to si asi po pár hodinách řekli, že to budu muset pochopit v autě a poslali mě na jízdy. Jak já jsem se tomu bránila. Asi jsem si myslela, že dostanu řidičák, bez toho aniž bych seděla v autě:)

Když už jsem se naučila nějaké základy, vyrazili jsme k mé nelibosti na silnici. A tam se ze mě stal úplný pirát silnic. Jezdila jsem s větrem o závod a to celých 20km/h. Navíc jsem se neuměla ani pořádně rozjet, takže pokud jste někdy před dvěma lety potkaly v Brně někde na křižovatce červenou Kiu, která se snažila odjet, ale pořád nic, tak se Vám zpětně omlouvám.

Instruktory jsem měla dva a oba dva na mě „něco“ zkoušeli. Přišlo mi to jako strašné klišé, ale pokud jim tam chodí holky, které se k něčemu uvolí, vůbec se nedivím, že to zkouší. Jednomu jsem řekla, že spát s instruktorem autoškoly je stejné klišé jako když holka spí s fotografem co ji fotí a měla jsem pokoj. Každopádně pokud chcete kontakt na autoškolu, kde můžete řešit úplně jiný věci než je jízda v autě, můžu Vám dát kontakt.


Řidičák jsem nakonec s odřenýma ušima udělala a na dlouhou dobu to byla moje poslední zkušenost s řízením auta.


A co Vaše zkušenost s autoškolou? Těšili jste se na ni? Šlo Vám to?

Teress

16 komentářů:

  1. To je vážně klišé... :)
    Já se přiznám, že ačkoliv mi 18 už před pár lety bylo, řidičák stále nemám - nemám důvod si ho dělat, nemáme auto, až ho někdy budu potřebovat, tak si ho udělám, ale do té doby by mi tu stejně jen zbytečně ležel a schopnost řídit by se s roky vytrácela. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně toto jsem si říkala taky, ale teď si zase naopak říkám, že jsem si ho měla udělat už dávno a teď už bych to uměla:)

      Vymazat
  2. V sobotu mi bude teprve 17, ale už teď mě brácha s tátou v autě zkouší, když někam jedeme. Jako co která značka znamená, kdo má kde přednost a tak. Asi se už těší až si udělám řidičák a nebudou mě muset všude vozit :D Nějak je už nezajímá, že se na řízení necítím a i když ten řidičák náhodou udělám, tak se budu bát vyjet na silnici.. Takže tě chápu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom úplně stejně, sem se strašně bála řídit, ale jak už si člověk trošku zvykne tak je to dobrý:)

      Vymazat
  3. Já mám teda na řidičák ještě čas, ale chtěla bych si ho udělat co nejdřív po 18, i když pochybuju, že mi to na něco bude, protože nevím, kde bych sehnala auto :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Auto bych tak dopředu neřešila, až ho budeš potřebovat tak uvidíš jak je lehké si nějaké pořídit..

      Vymazat
  4. Můj Božský mě taky tlačí do autoškoly. Vypadá to na tento rok...

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem nucena dělat si řidičák hned v 18ti, takže jsem velice zvědavá, jak to dopadne, uvidíme za 3 měsíce :D Stejně furt nevím proč, když mi taťka určitě nepůjčí auto :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já se zatím do řidičáku nehrnula XD za prvé mám z toho docela strach a i když už jsem jednou řídila (vypadalo to katastrofálně) vůbec mě to nějak ani nechytlo. A popravdě i když je mi 20, tak ten řidičák nijak nestrádám XD ale třeba v budoucnu si ho pořídím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu ti říct, že čím budeš starší tím se ti do toho bude chtít míň a míň..

      Vymazat
  7. Přesně tak není proč spěchat :-) ..

    OdpovědětVymazat
  8. A tak proč spěchat :)
    Ráda bych tě také pozvala k sobě na GA k založení blogu.
    tinyinworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Článok ma pobavil :D Vidím, že podobné problémy sú asi v každej druhej autoškole...je to choré s tými inštruktormi :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)