středa 20. září 2017

Apetit PIKNIK a CHILLIBRANÍ

Koupaliště Riviéra, Brno 



V září se koná jeden z největších brněnských food festivalů Apetit Piknik, z části tomu jistě přispívá, jeho konání společně s festivalem CHILLIBRANÍ (dva festivaly v jednom) a také umístění obou festivalů do brněnského koupaliště Riviéra. Festival díky své velikosti a rozmanitosti láká tisíce lidí a nic na tom nemění ani placené vstupné. 

Areál koupaliště je zvolen dobře, je prostorný, členitý, místa k sezení je tu dost a vždy si můžete sednout na trávu. Pokud by v době konání Apetit Pikniku bylo hezky, je možné se rovnou vykoupat, a přitom si dát něco dobrého. 

Bohužel letošní festival se trefil do nepříliš příznivého počasí, sice nepršelo, ale na koupání rozhodně nebylo. Naopak to vypadalo, že každou chvíli začne pršet. Kdo by si v takovém počasí bral plavky? Já tedy rozhodně ne. 

Na Apetit PIKNIKU jsem byla letos poprvé a ačkoli festival měl velmi široký výběr restaurací, food tracků, bister a jídla, co jsem kdy viděla (a o tom, že už jsem festivalů navštívila hodně nemůže být pochyb), pořád nechápu vstupné 150 korun za osobu. Musím podotknout, že v rámci vstupného je opravdu jen vstup do areálu, doprovodný program na podiích nepočítám jako něco výjimečného (to je na každém festivalu i bez vstupného).  

Touto cestou bych ráda poděkovala řetězci prodejen La Formaggeria Gran Moravia, který svým zákazníkům k nákupu pár dnů před festivalem rozdával vstupenky zdarma. Vzhledem k tomu, že do prodejny chodím často (hlavně pro moji oblíbenou sušenou šunku) strefila jsem se do termínu této propagační akce a na festival jsem se dostala i s přítelem zdarma. Někdy se člověk prostě nachomýtne do takových pěkných situací, které si stačí jen užít.  
 
Siam Thai je moje oblíbená thajská restaurace, kde umí perfektní polévky.


Thajský salát Laep, nejpálivější salát, co jsem kdy (ne)jedla. Příště musím sledovat počet papriček na jídelním lístku. Dále pak Phad Ka Prao (nudle s kuřecím masem), které jsem vyměnila za zmíněný salát a ty už jsem zvládla sníst, ale dle mé chuti nebyly.

Závitky (stále z restaurace Siam Thai) společně s pálivou omáčkou tvořily dobrý tým.

Samozřejmě jsem nevynechala moje oblíbené avokádové sushi.


A zúčastnila jsem se s ním Instagramové soutěže, kterou společně s Apetit PIKNIKEM pořádal Canon.

Soutěžní fotka, kterou jste mohli vidět na mém Instagramu, obsadila v soutěži druhé místo. Jupí.

Samozřejmě stánek se jménem Muffiny Brno jsme nemohli přejít bez povšimnutí...

...a dali si výborný cheesecake.

Prostředí, kde se festival konal, bylo krásné...

...bohužel dobrý pocit kazilo chladné počasí.

Mapa areálu.

Samozřejmě, když jsem dostala vstupenky na akci od Gran Moravie nemohla jsem vynechat jejich stánek. Koupila jsem si zde výborné tyčinky obalené ještě lepší šunkou. K nákupu jsem zdarma dostala parmazánové krekry, prostě neuvěřitelná péče o zákazníky.


S odstupem času si říkám, že Apetit PIKNIK i CHILLIBRANÍ jsou opravdu pěkné akce, dobře zorganizované a každý si zde přijde na své. Ale šla bych sem znovu? Předpokládám, že se mi nepodaří každý rok dostat vstupenky zdarma, takže zřejmě ne. Za dva lidi zaplatíte na vstupném 300 korun. 300 korun za to, že si budete chtít něco dát a utratíte dalších pěkných pár stovek.  



Byl někdo z Vás na Apetit PIKNKU? Pokud ano, co jste si dali? A jaký je Váš názor na přemrštěné vstupné 150 korun?


Přeji Vám krásný středeční večer i když nám počasí zrovna moc nepřeje,

Teress




2 komentáře:

  1. Chtěla jsem jít a zapomněla :(

    www.dudlikovyblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto je dobré sledovat facebookové stránky blogu, všechny události tam dopředu sdílím :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)